Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Великодня гостина: рецепти святкових страв

За кілька днів у наші домівки завітає світлий Великдень. Кожна господиня готується до цього дня по-особливому: прибирає домівку, пече паску і ще планує святкове меню. Ми також зібрали рецепти страв, які доповнять великодній стіл.

Великодня гостина: рецепти святкових страв

За кілька днів у наші домівки завітає світлий Великдень. Кожна господиня готується до цього дня по-особливому: прибирає домівку, пече паску і ще планує святкове меню. Ми також зібрали рецепти страв, які доповнять великодній стіл.

2 тижні тому Джерело:

 

ХРІН ІЗ ЯБЛУКАМИ

 

 

Необхідні продукти: 100 г дрібно натертого кореня хрону, 2 кислих яблука, натертих на дрібній терці, 2 ст. л. вершків 30 %, 2 ст. л. лимонного соку, 
2 ст. л. окропу, сіль і цукор за смаком.

 

 

Приготування:

 

Хрін, сіль і цукор помістити в глибоку миску. Залити окропом і добре перемішати. Додати вершки та яблука. Знову перемішати і перекласти в герметичну ємність.

 

Хрін має властивість «вивітрюватись» і втрачати гостроту, тому завжди щільно закривайте посудину.

 

 

КУРЯЧЕ ФІЛЕ ПІД ШУБОЮ

 

 

Необхідні продукти: 

2 великі курячі філе, 1 банка консервованих ананасів, 2 великі цибулини, 100 г майонезу, 150 г твердого сиру, сіль, перець, олія, зелена цибулька.

 

Приготування:

 

Філе розріжте на порційні шматки, відбийте, поперчіть. Сковорідку змастіть олією та викладіть шматки м’яса, зверху – накраяну пів кільцями цибулю, шматочки ананасів. Змастіть майонезом і посипте тертим сиром. Запікайте в духовці за температури 180 градусів упродовж 20–25 хвилин. Посипте посіченою зеленою цибулькою.

 

 

 

ЧИЗКЕЙК «СНІКЕРС»

 


 

Цей рецепт  нам надіслала наша читачка зі Збаража Тетяна Мельничук

 

Основа: 2 п (360 г) печива «Крекер з какао», 150 г масла.

 

Маса: 400 г кисломолочного жирного сиру, 100 г пудри, 200 г жирної сметани, 2 яйця, 2 ст. л. крохмалю, 1 п. ванільного цукру.

 

Карамель: 120 г сметани жирної, 150 г цукру, 30 г масла, 150 г арахісу.

 

Приготування:

 

Крекер подрібнити в крихту блендером, додати розтоплене масло, вимішати і у формі, діаметром 20 см, зробити основу з бортиками. За допомогою ложки добре втрамбувати. Залишити в холодильнику на пів години.

 

Сир збити блендером до гладкої маси, всипати ванільний цукор і пудру, перемішати. Додати по одному яйця – перемішати, влити сметану, додати крохмаль  і знову перемішати. 

 

Сирну масу вилити в основу з печива і випікати за температури 180℃ 30 хвилин і ще 30 хвилин за температури 150℃. Залишити в духовці до охолодження. 

 

Арахіс обсмажити на сковороді. Цукор висипати в посуд із товстим дном і поставити на вогонь, щоб розчинився. Одночасно на плиту поставити посудини зі сметаною, щоб підігрілася (постійно помішувати, аби не закипіла).

 

Карамель теж постійно помішувати і довести до бурштинового кольору. Зняти з плити і влити підігріту сметану. Все перемішати, додавши кусочки мʼякого масла.

 

До теплої карамелі додати арахіс і полити сирну масу. 

 

Чизкейк залишити на ніч у холодильнику.

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Банки видали аграріям понад 43 млрд грн кредитів
Понад 6,7 тис. агрогосподарств від початку 2024 року отримали 43,2 млрд грн банківських кредитів. З них за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» - 3,98 тис. господарств профінансовано на 18,3 млрд грн.
2 години тому
Через травневі заморозки ягідні господарства втратять 50% врожаю лохини
Аномальна погода цієї весни завдала чимало збитків українським аграріям. Через тривалі нічні заморозки українські ягідники втратять чи не половину врожаю лохини, а в деяких господарствах втрати можуть сягнути 90%. Про це повідомив директор з розвитку та стратегії ТОВ «Нікдарія», яке має у Житомирській області України 100 гектарів плантацій лохини, Євген Харлан.
2 години тому
Про королеву Франції, червону руту і любов до України
Уродженка Тернополя, викладачка місцевого національного технічного університету Наталія Гавдида через сімейні обставини нині живе у Вашингтоні і викладає рідну мову в Українському Інституті Америки для дипломатів, викладачів американських вишів, працівників засобів масової інформації…
3 години тому
Вчені з’ясували, скільки потрібно спати, щоби схуднути
Для схуднення потрібні не лише збалансоване харчування та фізична активність, а й якісний сон по 6-8 годин.
15 годин тому
Ягоди будуть великі та соковиті: чим підживити полуницю навесні
Щоб зібрати щедрий врожай полуниці, потрібно дотримуватись правил посадки та догляду за кущами, а також, знати, яке підживлення внести під час цвітіння.
16 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.