Необхідні продукти:
125 мл молока, 125 мл води, 21 г пресованих дріжджів, 1 яйце, 1 жовток, 1 ч. ложку солі, 50 г цукру, 50 г розтопленого вершкового масла, 500 г борошна, кунжут.
Приготування:
Молоко та воду обʼєднати, нагріти до теплого і розвести дріжджі, додати 50 г борошна та 1 ст. ложку цукру. Перемішати, накривши рушничком, поставити в тепле місце на 15 хвилин до появи пишної шапочки.
В опару всипати цукор, сіль, одне яйце, перемішати. Частинами додавати просіяне борошно та замісити тісто. Наприкінці замісу додати тепле розтоплене вершкове масло, добре вимісити протягом 20 хвилин. Тісто має бути легким та еластичним. Накрити рушничком і поставити в тепле місце на одну годину.
Поділити тісто на 10 рівних частин, сформувати кульки, викласти на змащене олією деко і зачекати поки підросте. Змастити жовтком, посипати кунжутом і випікати за температури 160°С 25–30 хвилин.
Більше статей
|