Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Булочки бріош – смачний рецепт французької здоби

Бріош – це класична французька булочка зі здобного дріжджового тіста. Вирізняє її надзвичайно ніжна пухка текстура та благородна історія, що сягає аж ХVII століття. Однак ви також можете приготувати бріоші вдома. Вони підійдуть як для домашнього бюргера, так і до сніданку з маслом і сиром.

Булочки бріош – смачний рецепт французької здоби

Бріош – це класична французька булочка зі здобного дріжджового тіста. Вирізняє її надзвичайно ніжна пухка текстура та благородна історія, що сягає аж ХVII століття. Однак ви також можете приготувати бріоші вдома. Вони підійдуть як для домашнього бюргера, так і до сніданку з маслом і сиром.

1 рік тому Джерело:

 

Необхідні продукти: 

 

125 мл молока, 125 мл води, 21 г пресованих дріжджів, 1 яйце, 1 жовток, 1 ч. ложку солі, 50 г цукру, 50 г розтопленого вершкового масла, 500 г борошна, кунжут.

 

Приготування: 

 

Молоко та воду обʼєднати, нагріти до теплого і розвести дріжджі, додати 50 г борошна та 1 ст. ложку цукру. Перемішати, накривши рушничком, поставити в тепле місце на 15 хвилин до появи пишної шапочки.

 

В опару всипати цукор, сіль, одне яйце, перемішати. Частинами додавати просіяне борошно та замісити тісто. Наприкінці замісу додати тепле розтоплене вершкове масло, добре вимісити протягом 20 хвилин. Тісто має бути легким та еластичним. Накрити рушничком і поставити в тепле місце на одну годину. 

 

Поділити тісто на 10 рівних частин, сформувати кульки, викласти на змащене олією деко і зачекати поки підросте. Змастити жовтком, посипати кунжутом і випікати за температури 160°С 25–30 хвилин.

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
10 простих звичок, які збережуть здоров’я мозку
Науковці вважають, що 45% випадків деменції можна відтермінувати або запобігти їм. Зберегти здоров'я головного мозку та кмітливість допоможуть легкі щоденні звички.
10 годин тому
Пиріг із ревеню – простий рецепт весняної випічки
У весняні дні, коли роботи навколо непочатий край, а смачненького хочеться, пиріг із ревеню – справжня знахідка для любителів випічки. Готується він дуже швидко, а приємна кислинка робить десерт неймовірно ароматним та апетитним.
10 годин тому
Якою буде погода у травні, повідомили в Укргідрометцентрі
Цього року погода у травні буде теплішою, ніж зазвичай. За даними синоптиків, середня за місяць температура очікується на рівні +15°...+19°, а в гірських районах +12°...+14°. Це на 1,5-2 градуси вище за кліматичну норму. А от опади у травні будуть у межах норми: 35-76 мм, у Карпатах та місцями на Прикарпатті - 88-138 мм.
15 годин тому
Спалах ящуру: краще профілактика, ніж подолання наслідків
Ящур - це надзвичайно небезпечне вірусне захворювання, що вражає передусім велику рогату худобу, свиней, а також інших парнокопитних, включно з дикими тваринами: оленями, лосями, козулями, кабанами. Хвороба поширюється дуже швидко, має гострий перебіг, і, зокрема серед молодняка, може викликати високу смертність.
15 годин тому
Ярими культурами в Україні вже засіяли понад 3,7 млн га
Аграрії України станом на 25 квітня 2025 року засіяли 2 млн га ярих зернових та зернобобових культур. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.
16 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.