Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Торт «Фрезьє» – вишуканий полуничний десерт

Цей літній полуничний смаколик вперше приготували у Франції, проте згодом він набув популярності у всьому світі. Поки полуничний сезон у розпалі, обов’язково приготуйте цей неймовірно ніжний десерт.

Торт «Фрезьє» – вишуканий полуничний десерт

Цей літній полуничний смаколик вперше приготували у Франції, проте згодом він набув популярності у всьому світі. Поки полуничний сезон у розпалі, обов’язково приготуйте цей неймовірно ніжний десерт.

2 роки тому Джерело:

 

Бісквіт: 4 яйця, 120 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 100 г борошна, 20 г крохмалю, 30 г масла, 10 г розпушувача.

 

Просочування: 50 мл води, 50 г цукру.

 

Крем: 800 мл молока, 200 г цукру, 4 яйця, 300 г масла, 80 г крохмалю, 0,5 ч. ложки солі, 20 г ванільного цукру, 15 г желатину, 600–800 г полуниць.

 

 

Приготування: яйця злегка збити з двома видами цукру, на парі розігріти приблизно до температури 80℃, щоб не згорнулися. Маса повинна збільшитися вдвічі. Зняти з пари, продовжити збивати до кремоподібного стану, додати попередньо розігріте масло, збити, поступово ввести (перемішувати ложкою) борошно з розпушувачем.

 

Форму 22 см застелити пергаментом, вилити тісто, випікати за температури 170℃ майже 30 хвилин. 

 

Можна пекти будь-який бісквіт за улюбленим рецептом. Залишити на ніч.

 

Крем: довести до кипіння молоко (700 мл) з цукром. Збити решту молока з яйцями, крохмалем, ванільним цукром. Влити тонкою цівкою у кипляче молоко, варити, помішуючи, до загустіння. Повністю охолодити. 

 

Залити желатин 75 мл води. Коли набрякне – підігріти до розчинення. Збити до білого масло, по ложці додавати заварний крем, влити тонкою цівкою розпущений желатин, ретельно збити.

 

Бісквіт розрізати на два коржі і просочити їх. Викласти один корж у кільце від форми, в якій пекли. Просочити. Стінки форми вистелити плівкою. По колу викласти половинки полуниці розрізом до стінок. Змастити корж частиною крему, зверху викласти полунички і знову змастити кремом, який залишився. Накрити другим коржем. 

 

Прикрасити торт за смаком і бажанням, покласти на ніч у холодильник. 

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
36 аграрних асоціацій виступили проти ліквідації Мінагрополітики
36 провідних громадських об’єднань аграрного сектору підписали спільного листа до Президента України Володимира Зеленського щодо недоцільності ліквідації Міністерства аграрної політики та продовольства України. Про це повідомляють в Українській бобово-соєвій асоціація (УБСА), яка долучилась до звернення щодо неприпустимості ліквідації профільного аграрного міністерства.
19 хвилин тому
Тепер «Опіллям» можна освіжитись і в Іспанії
Напоями найстарішої пивоварні Тернополя уже насолоджуються у семи країнах світу. Справжнє пиво і квас живого бродіння «Опілля» віднедавна продають у мережах продуктових крамниць п’яти міст різних регіонів Іспанії.
42 хвилини тому
Хто бере – наповнює кишеню, хто дає – наповнює душу
Із часу заснування благодійний фонд Івана Чайківського «Покрова» реалізував проєкти підтримки військових, медиків, допомоги дітям, соціально незахищених краян, відновлення історичних пам’яток – на суму майже 60 мільйонів гривень.
53 хвилини тому
Магнітні бурі в другій половині липня-2025: чи очікувати потужних та скільки вони триватимуть
Липень почався з сильної магнітної бурі, яка впливала на Землю кілька днів. За попередніми прогнозами експертів, у порівнянні з червнем, протягом липня очікується невелика кількість магнітних бур. І все ж вони ще будуть.
1 година тому
Уряд призначив нового мовного омбудсмена
Кабінет міністрів учора, 15 липня, призначив нового мовного омбудсмена – Олену Івановську. Народилася вона 1968 року в м. Кам'янець-Подільський Хмельницької області. Українська фольклористка, професор, доктор філологічних наук, завідувач кафедри фольклористики КНУ імені Тараса Шевченка…
2 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.