Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Як зберегти часник до нового сезону: 7 найпопулярніших способів

У кожної господині є свій спосіб зберігання часнику. Одна сплітає його в коси, інша зв’язує у пучки і підвішує в добре провітрюваному приміщенні. Хтось розкладає тонким шаром на горищі чи засипає у шкарпетки та панчохи.

Як зберегти часник до нового сезону: 7 найпопулярніших способів

У кожної господині є свій спосіб зберігання часнику. Одна сплітає його в коси, інша зв’язує у пучки і підвішує в добре провітрюваному приміщенні. Хтось розкладає тонким шаром на горищі чи засипає у шкарпетки та панчохи.

2 роки тому Джерело:

 

Добре зберігається часник у сухому пересіяному попелі або в дерев’яних ящиках, пересипаний звичайною кухонною сіллю. Вона втягає вологу й овоч не росте. Корінці часнику не проростають і після обпалення. Низ висушених головок слід потримати кілька секунд над вогнем свічки.

 

Є ще такий дієвий метод: пізньої осені сухий і непошкоджений часник скласти в поліетиленовий пакет. Щільно зав’язати й загорнути в кілька шарів паперу. Пакунок прикопати на городі. Обов’язково намітьте місце. Із настанням приморозків закопаний часник накривають сухою органікою. Овоч у такій схованці збережеться свіжим аж до весни.

 

Дехто з господинь зберігає часник у морозильній камері. Його потрібно розібрати на зубці й почистити, тримати у закритій ємності.

 

Почищені зубці також складають у літрову банку й заливають соняшниковою олією. Накривають кришкою й тримають у холодильнику. І часник збережеться, і буде ароматна заливка для салатів.

 

Очищені зубчики часнику можуть до чотирьох місяців зберігатися у вині. Підійде сухе біле або червоне: залити ним повністю складені в банку зубчики, закрити щільно кришкою і тримати в холодильнику. Для додаткового аромату у ємності можна додати червоний перець, розмарин, орегано, лаврове листя.

 

Часник можна й засушити. Одна з переваг висушеного часнику – це те, що в такому стані його розмір зменшується, тому для зберігання потрібно менше місця. Для висушування часнику можна використовувати дегідратор або духовку.У першому випадку після очищення зубчики потрібно розрізати навпіл, викласти на тацю та слідувати інструкції з експлуатації з вибором оптимального температурного режиму. Якщо часник хрусткий і ламкий – це означає, що він висушений. Для духовки також розрізаємо зубчики і розкладаємо їх на деко. Протягом двох годин сушимо, виставивши температуру 60 градусів, після цього зменшуємо жар до 55 градусів і випікаємо до хрусткого, ламкого стану.

 

Для зберігання також підійде звичайне борошно завдяки своїй властивості поглинати зайву вологу. Насипавши в будь-який відповідний посуд шар борошна, обвалюємо в ньому кожну головку часнику та щільно укладаємо в контейнер, присипавши зверху борошном і закривши кришкою. Так часник може зустріти наступне літо.

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Ці професії будуть найбільш потрібними у майбутньому…
Україна в питаннях підготовки майбутніх фахівців має намір сфокусуватися на кількох напрямках. Професії цих категорій будуть найбільш потрібними в найближчому майбутньому. Про це розповів заступник міністра освіти та науки Михайло Винницький.
11 годин тому
Канада продовжила безмитний режим для імпорту українських товарів
Канадський уряд на рік продовжив скасування митних зборів на імпорт українських товарів. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко. Так, безмитний доступ українських товарів до Канади діятиме до 9 червня 2026 року.
12 годин тому
Чому Україні все частіше загрожують торнадо
Еколог Олександр Соколенко закликав готуватися до можливого збільшення кількості смерчів і торнадо в Україні. За словами експерта, Україна входить у зону, де можуть виникати торнадо. Олександр Соколенко пояснив, що смерч і торнадо - це різні назви одного й того самого явища.
12 годин тому
Буряки виростуть великі і смачні: чим підживити
На гарний врожай та цукристість столових буряків впливають добрива, які треба внести під час росту влітку.
13 годин тому
Аїр звичайний: дивовижні властивості та застосування
Аїр, або татарське зілля асоціюється з Трійцею, Зеленими святами, коли ним встеляють підлогу, чіпляють над іконами, прикрашають ворота. Саме цієї пори його найдоцільніше збирати і заготовляти для приготування ліків, а використовувати можна упродовж року.
14 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.