Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Як зберегти часник до нового сезону: 7 найпопулярніших способів

У кожної господині є свій спосіб зберігання часнику. Одна сплітає його в коси, інша зв’язує у пучки і підвішує в добре провітрюваному приміщенні. Хтось розкладає тонким шаром на горищі чи засипає у шкарпетки та панчохи.

Як зберегти часник до нового сезону: 7 найпопулярніших способів

У кожної господині є свій спосіб зберігання часнику. Одна сплітає його в коси, інша зв’язує у пучки і підвішує в добре провітрюваному приміщенні. Хтось розкладає тонким шаром на горищі чи засипає у шкарпетки та панчохи.

2 роки тому Джерело:

 

Добре зберігається часник у сухому пересіяному попелі або в дерев’яних ящиках, пересипаний звичайною кухонною сіллю. Вона втягає вологу й овоч не росте. Корінці часнику не проростають і після обпалення. Низ висушених головок слід потримати кілька секунд над вогнем свічки.

 

Є ще такий дієвий метод: пізньої осені сухий і непошкоджений часник скласти в поліетиленовий пакет. Щільно зав’язати й загорнути в кілька шарів паперу. Пакунок прикопати на городі. Обов’язково намітьте місце. Із настанням приморозків закопаний часник накривають сухою органікою. Овоч у такій схованці збережеться свіжим аж до весни.

 

Дехто з господинь зберігає часник у морозильній камері. Його потрібно розібрати на зубці й почистити, тримати у закритій ємності.

 

Почищені зубці також складають у літрову банку й заливають соняшниковою олією. Накривають кришкою й тримають у холодильнику. І часник збережеться, і буде ароматна заливка для салатів.

 

Очищені зубчики часнику можуть до чотирьох місяців зберігатися у вині. Підійде сухе біле або червоне: залити ним повністю складені в банку зубчики, закрити щільно кришкою і тримати в холодильнику. Для додаткового аромату у ємності можна додати червоний перець, розмарин, орегано, лаврове листя.

 

Часник можна й засушити. Одна з переваг висушеного часнику – це те, що в такому стані його розмір зменшується, тому для зберігання потрібно менше місця. Для висушування часнику можна використовувати дегідратор або духовку.У першому випадку після очищення зубчики потрібно розрізати навпіл, викласти на тацю та слідувати інструкції з експлуатації з вибором оптимального температурного режиму. Якщо часник хрусткий і ламкий – це означає, що він висушений. Для духовки також розрізаємо зубчики і розкладаємо їх на деко. Протягом двох годин сушимо, виставивши температуру 60 градусів, після цього зменшуємо жар до 55 градусів і випікаємо до хрусткого, ламкого стану.

 

Для зберігання також підійде звичайне борошно завдяки своїй властивості поглинати зайву вологу. Насипавши в будь-який відповідний посуд шар борошна, обвалюємо в ньому кожну головку часнику та щільно укладаємо в контейнер, присипавши зверху борошном і закривши кришкою. Так часник може зустріти наступне літо.

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
На Тернопільщині перепоховали останки, знайдені під час ексгумацій у селі Пужники
6 вересня на Тернопільщині перепоховали останки, виявлені під час ексгумацій на місці села Пужники. На церемонію прибула польська делегація на чолі з маршалком Сенату. Перепоховання проводилося на первинному місці захоронення, де проводили ексгумаційні роботи – старому кладовищі Пужників.
51 хвилина тому
Лікарі назвали найкращий сніданок для зниження ризику інфаркту
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), серцево-судинні захворювання (ССЗ) є основною причиною смерті в усьому світі. Однак, за оцінками Всесвітньої федерації серця, приблизно 80% цих захворювань можна запобігти за допомогою здорового харчування та збільшення фізичної активності.
8 годин тому
Ми у фользі запікаємо продукти, а німці кладуть її під килим… Для чого
Уявіть собі звичну кухонну фольгу, зазвичай ми використовуємо її для запікання, зберігання продуктів або навіть для того, щоб накрити тісто. Але в Німеччині знайшли зовсім несподіване застосування для цього матеріалу – не на кухні, а у вітальні. І справа зовсім не у кулінарії…
9 годин тому
Чому експерти радять проводити побілку дерев саме восени
«Сусідка білить дерева навесні – і має постійний «головний біль», а я роблю це восени: за 17 років – жодної проблеми»… Після завершення зими на грядках вистачає роботи, а тому експерти радять запланувати побілку дерев саме на осінь. Розповідаємо про тонкощі процедури.
9 годин тому
Вартість будівництва першої черги переробного заводу в індустріальному парку Chortkiv-West - 75 млн грн
Ми вже розповідали, що на Тернопільщині в індустріальному парку Chortkiv-West почалось будівництво заводу з рафінації олії на площі 1000 кв. м. В компанії «А.В. Експорт Імпорт», яка інвестує в проєкт, зазначили, що вартість першої черги становить 75 млн грн. Половину суми профінансують за кредитні кошти українських банків.
9 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.