Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Лікарі назвали найкращий сніданок для зниження ризику інфаркту

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), серцево-судинні захворювання (ССЗ) є основною причиною смерті в усьому світі. Однак, за оцінками Всесвітньої федерації серця, приблизно 80% цих захворювань можна запобігти за допомогою здорового харчування та збільшення фізичної активності.

Лікарі назвали найкращий сніданок для зниження ризику інфаркту

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), серцево-судинні захворювання (ССЗ) є основною причиною смерті в усьому світі. Однак, за оцінками Всесвітньої федерації серця, приблизно 80% цих захворювань можна запобігти за допомогою здорового харчування та збільшення фізичної активності.

4 години тому Джерело:

Нові дослідження показують, що одна незначна зміна у вашому сніданку може мати величезний вплив на здоров’я серця. Вживання лише кількох порцій йогурту на тиждень може значно знизити ризик серцевого нападу, пише ukrhealth.

 

Молочні продукти завжди мали неоднозначну репутацію. Колись їх вважали незамінним продуктом для здоров’я, але останнім часом фахівці рекомендують обмежувати їх споживання, особливо це стосується жирних молочних продуктів. Проте українці, як і жителі багатьох інших країн, стали споживати значно більше йогурту.

 

Цей сплеск популярності можна пояснити тим, що йогурт отримав неофіційний статус «суперфуду». Доведено, що він допомагає регулювати мікробіом кишківника завдяки корисним бактеріям, зміцнює імунну систему завдяки пробіотикам та покращує здоров’я кісток через високий вміст вітаміну D і кальцію. Крім того, він має ще одну маловідому, але важливу перевагу для вашого серця.

 

Йогурт знижує артеріальний тиск

 

Згідно з дослідженням, опублікованим у «International Dairy Journal», регулярне включення йогурту в раціон є ефективним способом знизити ризик серцево-судинних захворювань, особливо для людей, які страждають від гіпертонії (високого кров’яного тиску).

 

Дослідники проаналізували дані про харчові звички та здоров’я 915 осіб і виявили, що навіть невеликі порції йогурту можуть зменшити ризик розвитку ССЗ та серцевого нападу. Такий позитивний вплив на здоров’я серця пояснюється зниженням артеріального тиску — головного чинника ризику серцево-судинних захворювань та основної причини серцевих нападів.

 

Авторка дослідження, докторка Олександра Вейд, пояснила, що молочні продукти містять важливі мікроелементи, такі як кальцій, магній і калій, які відіграють ключову роль у регуляції артеріального тиску. Крім того, йогурт особливо корисний завдяки процесу ферментації, який сприяє виділенню білків, що знижують тиск.

 

Дві порції на тиждень — ідеальний варіант

 

То скільки ж йогурту потрібно їсти, щоб помітити різницю?

 

Дослідження, опубліковане в «American Journal of Hypertension», показало, що вживання мінімум двох порцій йогурту на тиждень пов’язане зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань як у чоловіків, так і у жінок.

 

Учасники, які споживали понад дві порції на тиждень, мали приблизно на 20% нижчий ризик розвитку серцево-судинних захворювань або інсульту. У жінок, які дотримувалися такої норми, результати були ще кращими: ризик серцевого нападу знизився на 30%.

 

Дослідники наголошують, що їхня робота була однією з найбільш масштабних та тривалих. «Наше дослідження охопило велику групу гіпертоніків [18 000 чоловіків та 55 000 жінок], за якими ми спостерігали до 30 років. Наші результати надають нові докази того, що йогурт може бути корисним для здоров’я серця як окремий продукт, так і як частина раціону, багатого на фрукти, овочі та цільнозернові продукти», — зазначають науковці.

 

Обирайте нежирний йогурт

 

Говорячи про здоров’я серця, важливо зважати не тільки на тиск, але й на рівень холестерину, який може накопичуватися в артеріях і підвищувати ризик хвороб.

 

Оскільки жирні молочні продукти містять багато насичених жирів, які підвищують рівень холестерину, фахівці радять обирати знежирений або неначає, що більшості людей варто обмежувати споживання насичених жирів до 18 грамів на добу, а людям із серцевими захворюваннями — до 9-10 грамів.

 

 

Варто також пам’ятати, що нежирні молочні продукти, як правило, містять не тільки менше калорій і насичених жирів, але й більше білка та кальцію.

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Лікарі назвали найкращий сніданок для зниження ризику інфаркту
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), серцево-судинні захворювання (ССЗ) є основною причиною смерті в усьому світі. Однак, за оцінками Всесвітньої федерації серця, приблизно 80% цих захворювань можна запобігти за допомогою здорового харчування та збільшення фізичної активності.
4 години тому
Ми у фользі запікаємо продукти, а німці кладуть її під килим… Для чого
Уявіть собі звичну кухонну фольгу, зазвичай ми використовуємо її для запікання, зберігання продуктів або навіть для того, щоб накрити тісто. Але в Німеччині знайшли зовсім несподіване застосування для цього матеріалу – не на кухні, а у вітальні. І справа зовсім не у кулінарії…
4 години тому
Чому експерти радять проводити побілку дерев саме восени
«Сусідка білить дерева навесні – і має постійний «головний біль», а я роблю це восени: за 17 років – жодної проблеми»… Після завершення зими на грядках вистачає роботи, а тому експерти радять запланувати побілку дерев саме на осінь. Розповідаємо про тонкощі процедури.
4 години тому
Вартість будівництва першої черги переробного заводу в індустріальному парку Chortkiv-West - 75 млн грн
Ми вже розповідали, що на Тернопільщині в індустріальному парку Chortkiv-West почалось будівництво заводу з рафінації олії на площі 1000 кв. м. В компанії «А.В. Експорт Імпорт», яка інвестує в проєкт, зазначили, що вартість першої черги становить 75 млн грн. Половину суми профінансують за кредитні кошти українських банків.
5 годин тому
Алича заслуговує на місце у вашому саду: годує, лікує, радує
Сад без аличі - наче хата без вікон: формально усе на місці, але дечого не вистачає. Річ у тому, що це дерево вміє працювати на сад від першого брунькування й аж до снігів. Навесні, коли сад ще тільки прокидається, алича вже перетворюється на ніжну білу хмару, запрошуючи у гості бджіл та перших метеликів.
5 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.