Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Легко, смачно і корисно: рецепти оригінальних літніх салатів

Літо – ідеальний час для легких і яскравих салатів, які радують свіжістю та смаком. Поєднання сезонних овочів, фруктів і незвичайних заправок створює справжні кулінарні шедеври. Ось оригінальні рецепти літніх салатів із цікавими заправками, які додадуть вашому столу барв і натхнення!

Легко, смачно і корисно: рецепти оригінальних літніх салатів

Літо – ідеальний час для легких і яскравих салатів, які радують свіжістю та смаком. Поєднання сезонних овочів, фруктів і незвичайних заправок створює справжні кулінарні шедеври. Ось оригінальні рецепти літніх салатів із цікавими заправками, які додадуть вашому столу барв і натхнення!

5 годин тому Джерело:

Салат із персиками, моцарелою та медово-гірчичною заправкою 


Інгредієнти (4 порції): персики – 2 шт., моцарела (мінікульки) – 150 г, рукола – 100 г, мигдальні пелюстки – 20 г. 


Заправка: гірчиця діжонська – 1 ч. л., мед – 1 ст. л., оливкова олія – 3 ст. л., яблучний оцет – 1 ст. л. 


Приготування: персики наріжте часточками, мигдаль підсмажте. Викладіть руколу, моцарелу та персики на тарілку. Змішайте гірчицю, мед, олію та оцет до однорідності. Полийте салат і посипте мигдалем. 


Особливість: медово-гірчична заправка створює пікантний контраст із солодкими персиками. 


… із полуницями, шпинатом і кунжутною заправкою 


Інгредієнти (4 порції): полуниці – 200 г, шпинат – 150 г,  сир пармезан – 50 г, кунжут – 1 ст. л. 


Заправка: кунжутна олія – 1 ст. л., соєвий соус – 1 ст. л., лимонний сік – 1 ст. л., мед – 0,5 ч. л. 


Приготування: полуниці розріжте навпіл, шпинат помийте. Кунжут підсмажте. Викладіть шпинат і полуниці, посипте пармезаном і кунжутом. Змішайте кунжутну олію, соєвий соус, лимонний сік і мед. Полийте салат. 


Особливість: кунжутна заправка додає азійських ноток і підкреслює ніжність полуниць. 


… із буряком, грейпфрутом, імбирною заправкою 


Інгредієнти (4 порції): варені буряки – 2 шт., грейпфрут – 1 шт., горіхи кеш’ю – 30 г, листя салату – 100 г. 


Заправка: імбир (тертий) – 1 ч. л., оливкова олія – 2 ст. л., мед – 1 ч. л., лимонний сік – 1 ст. л. 


Приготування: буряки наріжте кубиками, грейпфрут очистіть і розділіть на часточки. Горіхи підсмажте. Викладіть салат, буряки і грейпфрут, посипте кеш’ю. Змішайте імбир, олію, мед і лимонний сік. Полийте салат. 


Особливість: імбирна заправка додає пікантної свіжості, балансуючи солодкість буряків. 


… із кабачком, помідорами та йогуртово-часниковою заправкою 


Інгредієнти (4 порції): молодий кабачок – 1 шт., помідори черрі – 200 г, базилік – 10 листків, фета – 80 г. 


Заправка: грецький йогурт – 3 ст. л., часник – 1 зубчик, лимонний сік – 1 ст. л., оливкова олія – 1 ст. л. 


Приготування: кабачок наріжте тонкими стрічками, помідори розріжте навпіл. Змішайте кабачок, помідори, базилік і розкришену фету. Для заправки розітріть часник, змішайте з йогуртом, лимонним соком і олією. Полийте салат. 


Особливість: йогуртова заправка додає кремової текстури та легкої гостроти. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Найбільші у світі дині вирощує підліток з Іспанії
В Іспанії 19-річний хлопець Лоренс Солер Адровер вирощує гігантські дині. За свої старання та прогрес він потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Диня, яку виростив селянин, важить 31,446 кг. Це більше, ніж середній восьмирічний хлопчик (25 кг) або більше, ніж дорослий золотистий ретривер (30 кг).
тільки що
Петрушка збереже молодість і красу
Звичайнісінька городня петрушка здатна зволожувати і вибілювати шкіру обличчя, а також запобігає появі зморщок, прибирає синці й мішки під очима.
2 години тому
Як правильно користуватися парфумами влітку: корисні поради
Влітку користуватися парфумами потрібно з обережністю, адже один зайвий пшик може зробити запах надзвичайно насиченим та стійким.
2 години тому
Потужності «Опілля» зростуть ще на 40%. З’явилися перспективи для колишнього пивзаводу № 2
На ще одному виробничому майданчику корпорація «Опілля» виготовлятиме пивобезалкогольну продукцію: «Крім напоїв бродіння, ми готуємо масштабний вихід на ринок безалкогольних напоїв з дуже серйозними обсягами», - зазначив директор та співвласник корпорації «Опілля» Ярослав Джоджик.
4 години тому
У гусятинському храмі виявили давні розписи
У костелі святого Антонія в селищі Гусятин виявили давні настінні розписи. Під шаром фарби проступили червоні хрести у вівтарній частині, розповів Суспільному настоятель храму отець Михайло Багінський.
5 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.