Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Смачно і корисно: перевірені рецепти страв із кисломолочного сиру

Українська кухня славиться своєю простотою, натуральністю та багатством смаків. Одним із найулюбленіших інгредієнтів наших бабусь був кисломолочний сир – продукт, який не лише смачний, але й корисний

Смачно і корисно: перевірені рецепти страв із кисломолочного сиру

Українська кухня славиться своєю простотою, натуральністю та багатством смаків. Одним із найулюбленіших інгредієнтів наших бабусь був кисломолочний сир – продукт, який не лише смачний, але й корисний

6 місяців тому Джерело:

Сирники  


Інгредієнти: 500 г кисломолочного сиру, 2 яйця, 3–4 ст. л. борошна, 2 ст. л. цукру, дрібка солі, олія для смаження. 


Приготування: сир розім’яти виделкою або товкачем для картоплі, додати яйця, цукор, сіль і борошно. Ретельно перемішати до однорідної маси. Сформувати невеликі «котлетки», обваляти їх у борошні й обсмажити на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків. Подавати зі сметаною, медом або варенням. 


Сирні галушки з молодою зеленню 


Інгредієнти: 400 г сиру, 1 яйце, 6–7 ст. л. борошна, дрібка солі, пучок свіжої зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля), 50 г вершкового масла. 


Приготування: змішайте сир, яйце, борошно й сіль до густого тіста. Дрібно наріжте зелень і вмішайте її в масу. Сформуйте невеликі галушки й варіть у киплячій воді 3–4 хвилини після спливання. Подавайте гарячими, поливши розтопленим маслом і посипавши ще трохи зелені. 


Сирна бабка з ревенем 


Інгредієнти: 500 г сиру, 200 г ревеню (очищеного й нарізаного), 3 яйця, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. манних круп, 1 ч. л. ванільного цукру, 50 г масла. 


Приготування: сир розітріть із яйцями, цукром і манними  крупами.  Ревінь злегка припустіть на сковороді з ложкою цукру, щоб він став м’якшим.

 Змішайте сирну масу з ревенем, викладіть у змащену маслом форму й печіть за температури 180°C 40 хвилин. Подавайте охолодженою з ложкою меду або йогурту. 


Сирна намазка із редькою та зеленню 


Інгредієнти: 300 г сиру, кілька редисок, пучок зеленої цибулі або кропу, 2 ст. л. сметани, сіль і перець за смаком. 


Приготування: сир розімніть виделкою, додайте сметану й дрібно натерту редиску. Подрібніть зелень, вмішайте в масу, посоліть і поперчіть. Перемішайте до однорідності. Подавайте з підсмаженим хлібом або як соус до вареної молодої картоплі. 


Ледачі вареники з сиром 


Інгредієнти: 400 г сиру, 1 яйце, 5–6 ст. л. борошна, 1 ст. л. цукру, дрібка солі. 


Приготування: змішайте всі інгредієнти до густого тіста. Розкачайте його в ковбаску, наріжте на шматочки й варіть у киплячій підсоленій воді 3)5 хвилин після спливання. Подавайте з маслом, сметаною чи ягідним соусом. 


Львівський сирник 


Інгредієнти: 600 г сиру, 4 яйця, 150 г цукру, 100 г масла, 2 ст. л. манних круп, цедра одного лимона, 100 г шоколаду (для глазурі), 2 ст. л. вершків. 


Приготування: сир протріть через сито для ніжнішої текстури. Збийте яйця з цукром, додайте розтоплене масло, манні крупи, цедру й сир. Викладіть у форму, застелену пергаментом, і випікайте 50 хвилин за температури 170°C. Після охолодження залийте розтопленим шоколадом із вершками.

 Дайте глазурі застигнути в холодильнику. 

СМАЧНОГО!
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
«Незрячість - не вирок, а виклик, який надихає творити», - поет Роман Фещак
23 жовтня в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді відбулась творча зустріч із поетом Романом Фещаком.
7 годин тому
Покращує настрій і знижує стрес: чому в холодну пору треба їсти хурму
У холодну пору року кожен думає про те, що включити у раціон, аби допомогти організму протистояти різним вірусам і хворобам, які особливо загострюються восени. Дієтолог Андрій Маковецький радить обов’язково додати у меню хурму, яку по праву називають справжнім осіннім антидепресантом.
7 годин тому
Вчені виявили несподівані властивості вітаміну В2
У світі науки знову відкриття! Вчені з японського Університету Кобе виявили несподівані властивості вітаміну В2, відомого як рибофлавін. Ця звичайна речовина, що міститься, зокрема, у яєчному жовтку, здатна значно уповільнити процес старіння організму.
7 годин тому
Сніг, заморозки, дощі та сонце: синоптики розповіли, якою буде погода до кінця тижня
Протягом найближчих днів погода в Україні буде змінюватися не один раз унаслідок чергування атмосферних фронтів. Очікуються як дощові дні, коли всю країну накриють опади, так і сухі та подекуди сонячні. Проте заморозків та мокрого снігу майже не буде – такі "аномалії" матимуть локальний та короткостроковий характер.
8 годин тому
Велика мрія вчительки з Великих Дедеркал
До Ірини Петрук я зателефонувала пізно ввечері. Та жінка ще й не думала про відпочинок – працювала над електронними журналами. Укотре переконалася: коли любиш свою професію, живеш нею, попри сотні перешкод, які стають на шляху, ти ніколи не залишаєш робочі турботи за порогом закладу.
9 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.