Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Смачно і корисно: перевірені рецепти страв із кисломолочного сиру

Українська кухня славиться своєю простотою, натуральністю та багатством смаків. Одним із найулюбленіших інгредієнтів наших бабусь був кисломолочний сир – продукт, який не лише смачний, але й корисний

Смачно і корисно: перевірені рецепти страв із кисломолочного сиру

Українська кухня славиться своєю простотою, натуральністю та багатством смаків. Одним із найулюбленіших інгредієнтів наших бабусь був кисломолочний сир – продукт, який не лише смачний, але й корисний

2 місяці тому Джерело:

Сирники  


Інгредієнти: 500 г кисломолочного сиру, 2 яйця, 3–4 ст. л. борошна, 2 ст. л. цукру, дрібка солі, олія для смаження. 


Приготування: сир розім’яти виделкою або товкачем для картоплі, додати яйця, цукор, сіль і борошно. Ретельно перемішати до однорідної маси. Сформувати невеликі «котлетки», обваляти їх у борошні й обсмажити на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків. Подавати зі сметаною, медом або варенням. 


Сирні галушки з молодою зеленню 


Інгредієнти: 400 г сиру, 1 яйце, 6–7 ст. л. борошна, дрібка солі, пучок свіжої зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля), 50 г вершкового масла. 


Приготування: змішайте сир, яйце, борошно й сіль до густого тіста. Дрібно наріжте зелень і вмішайте її в масу. Сформуйте невеликі галушки й варіть у киплячій воді 3–4 хвилини після спливання. Подавайте гарячими, поливши розтопленим маслом і посипавши ще трохи зелені. 


Сирна бабка з ревенем 


Інгредієнти: 500 г сиру, 200 г ревеню (очищеного й нарізаного), 3 яйця, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. манних круп, 1 ч. л. ванільного цукру, 50 г масла. 


Приготування: сир розітріть із яйцями, цукром і манними  крупами.  Ревінь злегка припустіть на сковороді з ложкою цукру, щоб він став м’якшим.

 Змішайте сирну масу з ревенем, викладіть у змащену маслом форму й печіть за температури 180°C 40 хвилин. Подавайте охолодженою з ложкою меду або йогурту. 


Сирна намазка із редькою та зеленню 


Інгредієнти: 300 г сиру, кілька редисок, пучок зеленої цибулі або кропу, 2 ст. л. сметани, сіль і перець за смаком. 


Приготування: сир розімніть виделкою, додайте сметану й дрібно натерту редиску. Подрібніть зелень, вмішайте в масу, посоліть і поперчіть. Перемішайте до однорідності. Подавайте з підсмаженим хлібом або як соус до вареної молодої картоплі. 


Ледачі вареники з сиром 


Інгредієнти: 400 г сиру, 1 яйце, 5–6 ст. л. борошна, 1 ст. л. цукру, дрібка солі. 


Приготування: змішайте всі інгредієнти до густого тіста. Розкачайте його в ковбаску, наріжте на шматочки й варіть у киплячій підсоленій воді 3)5 хвилин після спливання. Подавайте з маслом, сметаною чи ягідним соусом. 


Львівський сирник 


Інгредієнти: 600 г сиру, 4 яйця, 150 г цукру, 100 г масла, 2 ст. л. манних круп, цедра одного лимона, 100 г шоколаду (для глазурі), 2 ст. л. вершків. 


Приготування: сир протріть через сито для ніжнішої текстури. Збийте яйця з цукром, додайте розтоплене масло, манні крупи, цедру й сир. Викладіть у форму, застелену пергаментом, і випікайте 50 хвилин за температури 170°C. Після охолодження залийте розтопленим шоколадом із вершками.

 Дайте глазурі застигнути в холодильнику. 

СМАЧНОГО!
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Лялька-мотанка – берегиня роду
В обіймах неповторного колориту українських національних традицій відчули себе численні гості та учасники першого Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Чарівний світ ляльки-мотанки», який відбувся минулої неділі на території Бережанського замку.
17 годин тому
Онук дідуся-аграрія – «справжня зірка на футбольному полі»
Коли журналісти «Сільського господаря» бувають в ПП ОП «Іванівське» на Теребовлянщині, то директор місцевого аграрного підприємства Василь Теремко рідко коли не згадує про свою родину: про яку хвилюється, якою пишається, з якою хоче бачитися частіше…
18 годин тому
Вуса полуниці краще обрізати – буде відмінний урожай
Досвідчені городники стверджують, що для отримання хорошого врожаю полуниці, рослини важливо не лише підживлювати, а й вчасно видаляти їм вуса.
18 годин тому
Сезон черешні: користь і шкода улюбленої ягоди
Хто з нас не любить влітку балувати себе черешнею? Вона солодка або кисло-солодка на смак, соковита й ароматна. Але, крім цього, має масу корисних властивостей для нашого з вами організму.
18 годин тому
Шкідники винограду: як їх позбутися
Поширеними шкідниками винограду, що завдають найбільшої шкоди плодоносним насадженням, залишаються листовійки. Найшкідливіша – листовійка гронова (Lobesia botrana Den. et Schiff.). Із настанням середньодобових температур 15°С відбувається виліт метеликів гронової листовійки, який може тривати до 30 діб.
21 година тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.