Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Добра паска, як є ковбаска: рецепти м'ясних смаколиків до Великоднього столу

Українці з нетерпінням готуються до Великодня – свята, яке неможливо уявити без щедрого столу та різноманітних страв. Однією з головних прикрас м’ясного асортименту є домашня ковбаса. А якщо вона приготовлена власноруч, з душею та любов’ю, то її смак стає справжньою окрасою застілля.

Добра паска, як є ковбаска: рецепти м'ясних смаколиків до Великоднього столу

Українці з нетерпінням готуються до Великодня – свята, яке неможливо уявити без щедрого столу та різноманітних страв. Однією з головних прикрас м’ясного асортименту є домашня ковбаса. А якщо вона приготовлена власноруч, з душею та любов’ю, то її смак стає справжньою окрасою застілля.

4 місяці тому Джерело:

Соковита класика 


Інгредієнти: свинина – 1,2 кг (нежирна лопатка) + 200–300 г сала (або 1,5 кг ошийка без сала); часник – 2 невеликі головки; сіль – 2 ч. л. (без гірки); чорний перець – 0,5 ч. л.; крижана вода – 100 мл; свиняча кишка – 2–2,5 м; для варіння: лавровий лист (2 шт.), сіль за смаком. 


Приготування: свинину та сало наріжте кубиками 1х1 см, додайте подрібнений часник, сіль, перець і крижану воду. Місіть масу 10 хвилин, доки вона не стане липкою та однорідною. Кишку ретельно помийте, натягніть на насадку для ковбаси, зав’яжіть край і наповніть фаршем – не дуже щільно, щоб уникнути розривів під час готування. За бажанням сформуйте одну велику ковбасу-кільце або кілька маленьких, закріпивши краї ниткою чи вузлом. Проколіть ковбасу зубочисткою кожні 2–3 см і залиште в холодильнику на 5 годин. 


У киплячу воду додайте сіль і лавровий листок, покладіть ковбасу та варіть 20–25 хвилин за температури 80–85°C (вода не повинна кипіти). Готову ковбасу обсмажте на олії до рум’яної скоринки – соковитість і апетитний вигляд гарантовані! 


Ніжність у кожному шматочку 


Інгредієнти: куряче філе – 2,5 кг; вершки – 1 склянка; часник – 5 зубчиків; сіль і універсальна суміш спецій – за смаком. 


Приготування: помийте куряче філе, обріжте плівку та жир. Половину м’яса пропустіть через м’ясорубку, решту наріжте дрібними кубиками. Додайте сіль, спеції, подрібнений часник і, за бажанням, 50 г коньяку чи віскі для аромату. Влийте вершки, ретельно вимішайте фарш, накрийте плівкою та залиште в холодильнику на годину. Потім викладіть масу на харчову плівку, сформуйте рулет, покладіть у форму з водою і випікайте в духовці за температури 200°C 30 хвилин. Ніжна та ароматна ковбаса готова до подачі! 


Смак із димком 


Інгредієнти: свинина – 1 кг; яловичина – 1 кг; сало – 300 г; сіль – 30 г; чорний перець – 10 г; коріандр (насіння) – 10 г; паприка – 5 г; часник – 3 зубчики; оболонки (кишки), тріски для копчення. 


Приготування: поріжте м’ясо та сало на шматочки, третину свинини з салом пропустіть через м’ясорубку. Додайте сіль, спеції та подрібнений часник, добре перемішайте. Наповніть кишки фаршем за допомогою шприца, уникаючи бульбашок, і зав’яжіть кінці. Коптіть ковбасу на фруктовій чи горіховій тирсі: спочатку 30 хвилин за температури 70°C, потім 1–2 години – 75–80°C, загалом 3–4 години, доки температура всередині не сягне 65–75°C. Охолодіть, загорніть у плівку чи пергамент і зберігайте в холодильнику. 


Готуйте з любов’ю – і нехай свято буде смачним! 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Тернопільська область - серед лідерів за кількістю поголів’я ВРХ
У липні в Україні поменшало корів: які ж причини? Військові дії, зростання виробничих витрат, релокація та невизначеність на ринку стримують фермерів від нарощення поголів’я корів. Про це говориться в публікації Асоціації виробників молока.
3 години тому
Неймовірно! Чоловік зумів втримати на голові 511 келихів для вина
64-річний Арістотеліс Валаорітіс з Кіпру завдяки своєму таланту до балансування побив світовий рекорд і потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Чоловік встановив світовий рекорд, зумівши втримати на голові 511 келихів для вина.
5 годин тому
Як правильно обрізати аґрус восени, аби отримувати здорові та великі плоди
Аґрус – неймовірно смачна і корисна ягода. Однак, на жаль, лише якісна обрізка допомагає кущу рости дійсно здоровим та давати великі плоди. Через те, що аґрус зазвичай надзвичайно швидко розростається, вкрай важливо проводити регулярну обрізку.
5 годин тому
Чотири запахи, які провокують появу змій на подвір’ї
Побачити на території свого подвір’я змію не є приємною подією. Це потенційна небезпека для всіх мешканців. Поява змій може бути випадковою або спровокованою. Плазуни відчувають запахи, які привертають їх увагу. Саме тому вони можуть стати непроханими гостями.
5 годин тому
В індустріальному парку Chortkiv-West розпочали будівництво підприємства з рафінації олії
ТОВ «А.В. Експорт Імпорт» розпочало будівництво нового підприємства з рафінації олії в індустріальному парку Chortkiv-West. Про це повідомив міський голова Чорткова Володимир Шматько.
6 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.