Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Добра паска, як є ковбаска: рецепти м'ясних смаколиків до Великоднього столу

Українці з нетерпінням готуються до Великодня – свята, яке неможливо уявити без щедрого столу та різноманітних страв. Однією з головних прикрас м’ясного асортименту є домашня ковбаса. А якщо вона приготовлена власноруч, з душею та любов’ю, то її смак стає справжньою окрасою застілля.

Добра паска, як є ковбаска: рецепти м'ясних смаколиків до Великоднього столу

Українці з нетерпінням готуються до Великодня – свята, яке неможливо уявити без щедрого столу та різноманітних страв. Однією з головних прикрас м’ясного асортименту є домашня ковбаса. А якщо вона приготовлена власноруч, з душею та любов’ю, то її смак стає справжньою окрасою застілля.

1 день тому Джерело:

Соковита класика 


Інгредієнти: свинина – 1,2 кг (нежирна лопатка) + 200–300 г сала (або 1,5 кг ошийка без сала); часник – 2 невеликі головки; сіль – 2 ч. л. (без гірки); чорний перець – 0,5 ч. л.; крижана вода – 100 мл; свиняча кишка – 2–2,5 м; для варіння: лавровий лист (2 шт.), сіль за смаком. 


Приготування: свинину та сало наріжте кубиками 1х1 см, додайте подрібнений часник, сіль, перець і крижану воду. Місіть масу 10 хвилин, доки вона не стане липкою та однорідною. Кишку ретельно помийте, натягніть на насадку для ковбаси, зав’яжіть край і наповніть фаршем – не дуже щільно, щоб уникнути розривів під час готування. За бажанням сформуйте одну велику ковбасу-кільце або кілька маленьких, закріпивши краї ниткою чи вузлом. Проколіть ковбасу зубочисткою кожні 2–3 см і залиште в холодильнику на 5 годин. 


У киплячу воду додайте сіль і лавровий листок, покладіть ковбасу та варіть 20–25 хвилин за температури 80–85°C (вода не повинна кипіти). Готову ковбасу обсмажте на олії до рум’яної скоринки – соковитість і апетитний вигляд гарантовані! 


Ніжність у кожному шматочку 


Інгредієнти: куряче філе – 2,5 кг; вершки – 1 склянка; часник – 5 зубчиків; сіль і універсальна суміш спецій – за смаком. 


Приготування: помийте куряче філе, обріжте плівку та жир. Половину м’яса пропустіть через м’ясорубку, решту наріжте дрібними кубиками. Додайте сіль, спеції, подрібнений часник і, за бажанням, 50 г коньяку чи віскі для аромату. Влийте вершки, ретельно вимішайте фарш, накрийте плівкою та залиште в холодильнику на годину. Потім викладіть масу на харчову плівку, сформуйте рулет, покладіть у форму з водою і випікайте в духовці за температури 200°C 30 хвилин. Ніжна та ароматна ковбаса готова до подачі! 


Смак із димком 


Інгредієнти: свинина – 1 кг; яловичина – 1 кг; сало – 300 г; сіль – 30 г; чорний перець – 10 г; коріандр (насіння) – 10 г; паприка – 5 г; часник – 3 зубчики; оболонки (кишки), тріски для копчення. 


Приготування: поріжте м’ясо та сало на шматочки, третину свинини з салом пропустіть через м’ясорубку. Додайте сіль, спеції та подрібнений часник, добре перемішайте. Наповніть кишки фаршем за допомогою шприца, уникаючи бульбашок, і зав’яжіть кінці. Коптіть ковбасу на фруктовій чи горіховій тирсі: спочатку 30 хвилин за температури 70°C, потім 1–2 години – 75–80°C, загалом 3–4 години, доки температура всередині не сягне 65–75°C. Охолодіть, загорніть у плівку чи пергамент і зберігайте в холодильнику. 


Готуйте з любов’ю – і нехай свято буде смачним! 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
На Великдень буде спекотно. Але чи всюди…
Синоптик Наталія Діденко розповіла, якою буде погода в Україні на Великдень, 20 квітня. За її словами, як напередодні Великодня, так і у сам святковий день українців чекає тепла погода — температура повітря підніматиметься до +24 градусів. Про це вона повідомила у Telegram.
9 хвилин тому
Уряд розширив програму доступних кредитів на будівництво овочесховищ
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яке розширить можливості аграріїв щодо будівництва овочесховищ. Відповідна постанова «Про внесення зміни до пункту 9 Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва» була ухвалена на черговому засіданні Уряду.
20 хвилин тому
Міжнародний форум у Львові об’єднає птахівників
14-15 травня у Львові відбудеться міжнародний практичний форум Poultry Farming, який стане ключовою подією для фахівців птахівничої галузі. Цей захід щороку збирає керівників птахофабрик, технологів, ветеринарних лікарів та інших фахівців, причетних до птахівництва, для обміну досвідом та обговорення актуальних питань галузі.
30 хвилин тому
Серце сповнюється Великодньою любов'ю
Цьогоріч Великодні свята знову проходитимуть у стані війни, але незважаючи на тривожні звістки, земля і небо, людські серця і душі наповнені Великодньою радістю, любовʼю та святковим хвилюванням.
1 година тому
Заліщики в передчутті Великодня
У мальовничих Заліщиках, де весна розквітає особливо ніжно й барвисто, знана родина освітян готується до Великодня з любов’ю, турботою та шанобливим відношенням до традицій.
2 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.