Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Як правильно вийти з посту, щоб не нашкодити здоров’ю

Вихід із тривалого посту - не менш важливий етап, ніж сам піст. Якщо одразу повернутися до звичного харчування, організм може зазнати стресу.

Як правильно вийти з посту, щоб не нашкодити здоров’ю

Вихід із тривалого посту - не менш важливий етап, ніж сам піст. Якщо одразу повернутися до звичного харчування, організм може зазнати стресу.

7 місяців тому Джерело:

Виникнуть проблеми з травленням, самопочуття погіршиться, а набрані продукти замість користі принесуть шкоду.

 

Щоб перехід до повноцінного раціону був м'яким і безпечним, дієтологи діляться кількома порадами, як повернутись до звичного меню, пише Gazeta.ua.

 

Повернення до їжі тваринного походження - поступове

 

Не варто одразу навантажувати шлунок м'ясом, жирними стравами чи смаженими продуктами.

 

Почніть з легких кисломолочних продуктів. Це кефір, йогурт, сир. Через 1-2 дні додайте яйця, рибу, а вже потім м'ясо - варене або тушковане.

 

Невеликі порції

 

Після посту шлунок звикає до меншого об'єму їжі. Тож перші дні їжте меншими порціями, але частіше - 5-6 разів на день, щоб не перевантажити травну систему.

 

Уникайте важких поєднань у стравах

 

Краще тимчасово відмовитись від страв, у яких поєднуються м'ясо, картопля та бобові. Організму буде важко їх засвоїти одразу. Обирайте щось одне до кожного прийому їжі.

 

Пийте більше води і трав'яні чаї

 

Вода допоможе організму вивести шлаки та м'яко адаптуватися до нового раціону. Корисними будуть також трав'яні чаї — наприклад, з ромашки або м'яти.

 

Прислухайтеся до організму

 

Якщо після якогось продукту відчуваєте важкість або дискомфорт - не поспішайте повертати його у свій раціон. Дайте тілу час на адаптацію.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Максимум користі: дієтологи назвали найкращий час, коли можна їсти яблука
Фрукти мають бути у щоденному раціоні кожної людини, адже це простий спосіб отримати необхідні організму вітаміни. Найдоступнішими незалежно від сезону є яблука, але у деяких можуть виникнути питання, коли їх краще їсти, щоб принести максимум користі.
5 годин тому
Що робити, якщо груша не родить: поради садоводів
Багато дачників нарікають, що не мають жодної втіхи від посаджених деревець груші. Якщо яблуньки гарно розвиваються і почали давати урожай уже на третій рік, то з грушею щось не так. Є кілька основних причин, чому груша може не давати плодів роками, втім, цю проблему просто вирішити, кажуть садоводи.
6 годин тому
Андрій БАРАН: «Працюємо на українській землі для українців та Української держави»
Наприкінці важкого у всіх відношеннях 2025 року і напередодні професійного свята аграріїв цікавлюся виробничими досягненнями компанії «Агропродсервіс» у її генерального директора, заслуженого працівника сільського господарства України Андрія Барана. А розпочати розмову пропоную з її найбільшої галузі – рослинництва…
6 годин тому
Від вишуканих супів до ароматних десертів: рецепти страв із гарбуза
Листопад приносить із собою не лише перші приморозки, а й щедрі дари осені, серед яких особливе місце посідає яскравий і корисний гарбуз. Він справжня знахідка для кулінарів, адже з ним можна приготувати безліч дивовижних страв – від вишуканих супів до ароматних десертів.
8 годин тому
«У серці медового Тернопілля»
У жовтні гостинне Тернопілля стало епіцентром солодких подій, приймаючи VI Форум ГО «Фундації жінок пасічниць» (Фундації) під промовистою назвою «У серці медового Тернопілля». Цей захід, що відбувся 25–26 жовтня, ознаменував нову еру для Фундації, адже вперше за свою історію проходив у виїзному форматі, залишивши столицю та розпочавши мандрівку Україною.
8 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.