Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Як правильно вийти з посту, щоб не нашкодити здоров’ю

Вихід із тривалого посту - не менш важливий етап, ніж сам піст. Якщо одразу повернутися до звичного харчування, організм може зазнати стресу.

Як правильно вийти з посту, щоб не нашкодити здоров’ю

Вихід із тривалого посту - не менш важливий етап, ніж сам піст. Якщо одразу повернутися до звичного харчування, організм може зазнати стресу.

8 місяців тому Джерело:

Виникнуть проблеми з травленням, самопочуття погіршиться, а набрані продукти замість користі принесуть шкоду.

 

Щоб перехід до повноцінного раціону був м'яким і безпечним, дієтологи діляться кількома порадами, як повернутись до звичного меню, пише Gazeta.ua.

 

Повернення до їжі тваринного походження - поступове

 

Не варто одразу навантажувати шлунок м'ясом, жирними стравами чи смаженими продуктами.

 

Почніть з легких кисломолочних продуктів. Це кефір, йогурт, сир. Через 1-2 дні додайте яйця, рибу, а вже потім м'ясо - варене або тушковане.

 

Невеликі порції

 

Після посту шлунок звикає до меншого об'єму їжі. Тож перші дні їжте меншими порціями, але частіше - 5-6 разів на день, щоб не перевантажити травну систему.

 

Уникайте важких поєднань у стравах

 

Краще тимчасово відмовитись від страв, у яких поєднуються м'ясо, картопля та бобові. Організму буде важко їх засвоїти одразу. Обирайте щось одне до кожного прийому їжі.

 

Пийте більше води і трав'яні чаї

 

Вода допоможе організму вивести шлаки та м'яко адаптуватися до нового раціону. Корисними будуть також трав'яні чаї — наприклад, з ромашки або м'яти.

 

Прислухайтеся до організму

 

Якщо після якогось продукту відчуваєте важкість або дискомфорт - не поспішайте повертати його у свій раціон. Дайте тілу час на адаптацію.

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
Чи можна додавати мед у гарячий чай: експерти дали відповідь
Наші бабусі завжди додавали мед у чай чи молоко, вважаючи його природним засобом для зміцнення здоров’я. Згодом з’явилася протилежна думка, мовляв, висока температура «вбиває» цінність продукту. Сьогодні науковці підтверджують, що боятися гарячого чаю з медом немає жодних підстав.
31 хвилина тому
Перехожих у парку оточили… миші. Довелося викликали поліцію
У чеському місті Пльзень поліцейські отримали незвичний виклик - замість правопорушників їм довелося відловлювати мишей. Інцидент стався у міському парку. До поліції звернулася жінка, яка повідомила, що її та інших людей оточили білі миші.
43 хвилини тому
Чому фермери не здатні забезпечити українців картоплею
Українські виробники картоплі не можуть забезпечити стабільні поставки культури протягом усього року, що змушує країну бути її імпортером. Головними причинами цього є критична нестача сучасних картоплесховищ та практично відсутня переробка сировини.
59 хвилин тому
Навіщо обрізати новорічну ялинку та як це зробити правильно
Живу новорічну ялинку потрібно обрізати одразу після покупки, щоб вона довше залишалася свіжою і мала гарну форму. Це стосується як зрізаних дерев, так і ялинок у горщиках. Обрізка допомагає дереву краще вбирати воду, зберігати хвою та виглядати охайно протягом усіх свят.
3 години тому
Синьо-жовтою кукурудзою зацікавилися не тільки європейські країни, але й у середній та центральній Азії.
Патріотичними синьо-жовтими гібридами солодкої кукурудзи, створеними відомою вінницькою компанією «Мнагор», зацікавилися представники не тільки європейських країн, але й з країн середньої та центральної Азії.
4 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.