Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

1 місяць тому Джерело:

Борошно (100 г) залити киплячим молоком (250 г), ретельно розмішати, залишити охолонути. Свіжі дріжджі (80 г) розвести в теплому молоці (250 г), додати цукор (1 столова ложка).

 

Накрити, залишити в теплому місці, щоб підійшло. Змішати заварку з розчиною, дати підійти в теплому місці. Цільні яйця (5 штук) та жовтки (5 штук) збити з цукром (200 г) добіла (як на бісквіт). До опари додати яєчну суміш, борошно (1 кг), сіль (0,5 чайної ложки). Місити довго, до гладкого тіста. В кінці замісу поступово додати розм'якшене вершкове масло (200 г, не розтоплювати масло!) та 2 ст. ложки олії, ще раз добре вимішати. Накрити та залишити підходити в теплому місці (без протягів). 

 

 

Тісто, що підійшло, легко обімнути, залишити відпочити хвилин на 10. Поділити на порції по 200 г  кожну порцію змішати з родзинками (попередньо залити окропом) та шматочками пастили (попередньо легко обваляти в борошні). Помістити в одноразові паперові форми (діаметром 9 см). Накрити, дати підійти в теплому місці. Вихід - 11 пасок. 

 

Перед випічкою паски змастити яйцем та прикрасити виробами з прісного тіста. 

 

Випікати в два прийоми (другу половину помістити в холодильник, щоб не перекисло тісто) при 180 градусів без обдуву. Пекти 40 хвилин.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
У Великій Британії жінка кинула чоловіка заради… коня
Чоловік Емі Гоуленд від самого початку сприйняв появу в домі тварини як загрозу. Йому здавалося, що жінка приділяє коню більше уваги, ніж домашнім обов’язкам. Зрештою, його ревнощі призвели до того, що 39-річна Емі Гоуленд кинула чоловіка заради свого коня.
10 годин тому
Демографічно-економічний прогноз України до 2050 року
Інститут KSE (Kyiv School of Economics) презентував масштабне дослідження, присвячене трансформаціям, що очікують Україну через зміни в демографії, ринку праці та соціальній політиці. Звіт містить прогнози до 2050 року та окреслює виклики, які вимагатимуть нової соціально-економічної моделі.
16 годин тому
«Диверсанти» тримали в напрузі «Вовків» та «Левів»: завершилася найбільша теренова гра України «Гурби - Антонівці»
У тереновій грі «Гурби - Антонівці», що відбувалася на Тернопільщині, взяло участь 130 учасників з 12 областей України. Гра була присвячена пам’яті загиблих учасників, які віддали своє життя, захищаючи Україну у російсько-українській війні. Перемогу здобув курінь Левів…
17 годин тому
Агропідприємства у 2025 році отримали вже 44,5 млрд грн
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що від початку 2025 року за різними державними програмами 7,4 тисячі агропідприємств отримали майже 44,5 млрд грн. Про це йдеться у повідомленні глави уряду в Telegram.
17 годин тому
Чим живе блогерка з Києва на хуторі Цап Янь за Вишнівцем
Анжеліка Кравець більше п'яти років тому переїхала з Києва на Тернопільщину. На хуторі Лисички за Вишнівцем, – всього декілька хат. Анжеліка Кравець вирощує тут городину, тримає тут міні-ферму: кіз, курей, собак і котів та знімає власний відеоблог. Себе називає амбасадоркою українського села. Анджеліка Кравець розповіла, що на цьому хуторі вперше оселився її прадід. Глиняна хата залишилась їй від бабусі.
17 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.