Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

3 місяці тому Джерело:

Борошно (100 г) залити киплячим молоком (250 г), ретельно розмішати, залишити охолонути. Свіжі дріжджі (80 г) розвести в теплому молоці (250 г), додати цукор (1 столова ложка).

 

Накрити, залишити в теплому місці, щоб підійшло. Змішати заварку з розчиною, дати підійти в теплому місці. Цільні яйця (5 штук) та жовтки (5 штук) збити з цукром (200 г) добіла (як на бісквіт). До опари додати яєчну суміш, борошно (1 кг), сіль (0,5 чайної ложки). Місити довго, до гладкого тіста. В кінці замісу поступово додати розм'якшене вершкове масло (200 г, не розтоплювати масло!) та 2 ст. ложки олії, ще раз добре вимішати. Накрити та залишити підходити в теплому місці (без протягів). 

 

 

Тісто, що підійшло, легко обімнути, залишити відпочити хвилин на 10. Поділити на порції по 200 г  кожну порцію змішати з родзинками (попередньо залити окропом) та шматочками пастили (попередньо легко обваляти в борошні). Помістити в одноразові паперові форми (діаметром 9 см). Накрити, дати підійти в теплому місці. Вихід - 11 пасок. 

 

Перед випічкою паски змастити яйцем та прикрасити виробами з прісного тіста. 

 

Випікати в два прийоми (другу половину помістити в холодильник, щоб не перекисло тісто) при 180 градусів без обдуву. Пекти 40 хвилин.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Використання скошеної трави – скарб для городу
Знайомий аромат свіжоскошеної трави наповнює повітря. Перший інстинкт - зібрати її в мішки та позбутися. Але не поспішайте. Адже цей «зелений непотріб» насправді - справжній скарб, здатний кардинально змінити життя вашого городу. Правильне використання скошеної трави - це не лише про економію на добривах, а й про турботу про землю, збереження вологи та отримання набагато щедрішого врожаю.
3 хвилини тому
Аби щедрим був колос хлібний
Мелодійні дзвони храму святого Миколая в Борсуках сповістили про завершення недільної служби, і велелюдна процесія сільчан, зупинившись на мить біля фігури Божої Матері, аби віддати шану Богородиці, прямує на просторе, гарно облаштоване подвір’я тракторної бригади агрофірми «Горинь».
23 хвилини тому
Багатодітні сім'ї мають право на безкоштовну ділянку землі
Багатодітні сім'ї в Україні можуть безоплатно отримати земельну ділянку з державної або комунальної власності для різних цілей, зокрема до 2 гектар для особистого селянського господарства.
2 години тому
Найбільше зарплати зростають у сільському господарстві
У першому кварталі 2025 року середня заробітна плата в Україні зросла на 24,1% і становила 23 460 гривень. Про це йдеться у звіті Мінекономіки «Моніторинг основних подій в економіці України-2025». Водночас окремі галузі показали особливо високе зростання доходів. У першу чергу це стосується сільського господарства, де зарплата збільшилися на 42,7%.
2 години тому
Герой України Олег КРИЖОВАЧУК: «Ми відповідальні за землю, яку нам подарував Господь»
У першому кварталі нинішнього року Тернопільщина демонструвала хорошу динаміку показників у аграрному секторі, а в окремих його напрямах агропродукція займає перші позиції в державі. Про це йшлося минулого тижня на одному з найпотужніших аграрних майданчиків, у ТОВ «Україна» Скориківської громади на Підволочищині. Унікальний досвід роботи і рекордні здобутки колективу у впровадженні новітніх технологій було репрезентовано під час Дня поля – масштабного заходу, організованого згадуваною агрофірмою спільно з компанією «Ерідон». Він об’єднав хліборобів із багатьох областей, партнерів, членів президії ради обласного об’єднання сільгосппідприємств краю.
2 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.