Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

8 місяців тому Джерело:

Борошно (100 г) залити киплячим молоком (250 г), ретельно розмішати, залишити охолонути. Свіжі дріжджі (80 г) розвести в теплому молоці (250 г), додати цукор (1 столова ложка).

 

Накрити, залишити в теплому місці, щоб підійшло. Змішати заварку з розчиною, дати підійти в теплому місці. Цільні яйця (5 штук) та жовтки (5 штук) збити з цукром (200 г) добіла (як на бісквіт). До опари додати яєчну суміш, борошно (1 кг), сіль (0,5 чайної ложки). Місити довго, до гладкого тіста. В кінці замісу поступово додати розм'якшене вершкове масло (200 г, не розтоплювати масло!) та 2 ст. ложки олії, ще раз добре вимішати. Накрити та залишити підходити в теплому місці (без протягів). 

 

 

Тісто, що підійшло, легко обімнути, залишити відпочити хвилин на 10. Поділити на порції по 200 г  кожну порцію змішати з родзинками (попередньо залити окропом) та шматочками пастили (попередньо легко обваляти в борошні). Помістити в одноразові паперові форми (діаметром 9 см). Накрити, дати підійти в теплому місці. Вихід - 11 пасок. 

 

Перед випічкою паски змастити яйцем та прикрасити виробами з прісного тіста. 

 

Випікати в два прийоми (другу половину помістити в холодильник, щоб не перекисло тісто) при 180 градусів без обдуву. Пекти 40 хвилин.

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
«Благополуччя тварин» зрозуміли та підтримали у… парламенті
Верховна Рада у вівторок, 16 грудня, ухвалила в другому читанні та в цілому євроінтеграційний законопроєкт №12285-д щодо приведення українського законодавства у сфері ветеринарної медицини та благополуччя тварин у відповідність до актів права Європейського Союзу. Його підтримали 285 народних депутатів.
4 хвилини тому
«Агропродсевіс» завершив збирання качанистої
У надзвичайно складних погодно-кліматичних умовах компанія «Агропродсервіс» завершила збирання кукурудзи на зерно. Як зазначив директор ПАП «Агропродсервіс» Іван Карачка, цьогоріч місцеві хлібороби вирощували качанисту на 6232 гектарах.
24 хвилини тому
Кінець грудня принесе похолодання. З котрого числа?
Грудень почуває себе в Україні комфортно. Наразі спостерігається тепла погода зі стабільними «плюсами» вдень, без опадів та з нічними й ранковими туманами. Однак незабаром зима все ж візьме своє - очікується похолодання. Про це на своїй сторінці у Facebook розказала синоптикиня Наталка Діденко.
41 хвилина тому
Як перетворити бананові шкірки на цінне добриво: простий рецепт
Взимку ми досить часто їмо банани. Почистивши, не задумуючись, викидаємо шкірки. Але з них може вийти цінне добриво для рослин, тому не розкидайтеся природним джерелом корисності для рослин.
20 годин тому
Туберкульозний менінгіт: як вчасно розпізнати і лікувати хворобу
Туберкульозний менінгіт залишається однією з найнебезпечніших форм інфекційного ураження центральної нервової системи. Хвороба часто розвивається непомітно, але швидко переходить у тяжкий стан, коли рахунок іде на дні. Навіть за сучасних можливостей медицини її наслідки часто непередбачувані.
20 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.