Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

3 місяці тому Джерело:

Борошно (100 г) залити киплячим молоком (250 г), ретельно розмішати, залишити охолонути. Свіжі дріжджі (80 г) розвести в теплому молоці (250 г), додати цукор (1 столова ложка).

 

Накрити, залишити в теплому місці, щоб підійшло. Змішати заварку з розчиною, дати підійти в теплому місці. Цільні яйця (5 штук) та жовтки (5 штук) збити з цукром (200 г) добіла (як на бісквіт). До опари додати яєчну суміш, борошно (1 кг), сіль (0,5 чайної ложки). Місити довго, до гладкого тіста. В кінці замісу поступово додати розм'якшене вершкове масло (200 г, не розтоплювати масло!) та 2 ст. ложки олії, ще раз добре вимішати. Накрити та залишити підходити в теплому місці (без протягів). 

 

 

Тісто, що підійшло, легко обімнути, залишити відпочити хвилин на 10. Поділити на порції по 200 г  кожну порцію змішати з родзинками (попередньо залити окропом) та шматочками пастили (попередньо легко обваляти в борошні). Помістити в одноразові паперові форми (діаметром 9 см). Накрити, дати підійти в теплому місці. Вихід - 11 пасок. 

 

Перед випічкою паски змастити яйцем та прикрасити виробами з прісного тіста. 

 

Випікати в два прийоми (другу половину помістити в холодильник, щоб не перекисло тісто) при 180 градусів без обдуву. Пекти 40 хвилин.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Кабачки з сардиною на зиму: рецепт смачної закуски
Кабачки з сардиною - оригінальна консервована закуска. Незважаючи на незвичне поєднання овочів і сардини, страва виходить смачною і ситною. Її можна смакувати окремо або подавати з картоплею, будь-якою кашею чи макаронами.
7 годин тому
Не всі горіхи корисні: які слід виключити з раціону
Горіхи називають «пігулками здоров'я», вони позитивно впливають на пам'ять, кровоносну систему та надовго дарують відчуття ситості. Однак не всі горіхи, що доступні в магазинах, однаково корисні для здоров'я. Деякі з них можуть бути навіть шкідливими для нас.
8 годин тому
«Дзвони Лемківщини» - це нагадування про незламність духу українців!
Відбулося засідання оргкомітету щодо запалення «Ватри Звитяги» та проведення культурно-мистецьких заходів у рамках ХХІV Міжнародного фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини» у м. Монастириська.
10 годин тому
Кавунам на півдні більше, ніж посуха, шкодять зайці
Проблема, якої і не сподівалися. Зайці в Теплицькій громаді на Одещині (та й кількох інших) перегризають пагони кавунів з квітками та зав’яззю. Відлякування звуком неефективне, а до імітацій хижих птахів шкідники швидко звикають. Про це повідомляє фермер Сергій Бодя у Фейсбук.
11 годин тому
Найпопулярніші дитячі імена: в Україні і на Тернопільщині зокрема
Українці цьогоріч таки креативили з іменами дітей. Хоча треба віддати належне: у 2025 році в Україні одним із найпоширеніших в усіх областях стало імʼя Софія. Також серед жіночих імен популярними були Соломія, Мілана, Поліна, а серед чоловічих – Матвій, Олександр, Тимофій тощо.
11 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.