Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

8 місяців тому Джерело:

Борошно (100 г) залити киплячим молоком (250 г), ретельно розмішати, залишити охолонути. Свіжі дріжджі (80 г) розвести в теплому молоці (250 г), додати цукор (1 столова ложка).

 

Накрити, залишити в теплому місці, щоб підійшло. Змішати заварку з розчиною, дати підійти в теплому місці. Цільні яйця (5 штук) та жовтки (5 штук) збити з цукром (200 г) добіла (як на бісквіт). До опари додати яєчну суміш, борошно (1 кг), сіль (0,5 чайної ложки). Місити довго, до гладкого тіста. В кінці замісу поступово додати розм'якшене вершкове масло (200 г, не розтоплювати масло!) та 2 ст. ложки олії, ще раз добре вимішати. Накрити та залишити підходити в теплому місці (без протягів). 

 

 

Тісто, що підійшло, легко обімнути, залишити відпочити хвилин на 10. Поділити на порції по 200 г  кожну порцію змішати з родзинками (попередньо залити окропом) та шматочками пастили (попередньо легко обваляти в борошні). Помістити в одноразові паперові форми (діаметром 9 см). Накрити, дати підійти в теплому місці. Вихід - 11 пасок. 

 

Перед випічкою паски змастити яйцем та прикрасити виробами з прісного тіста. 

 

Випікати в два прийоми (другу половину помістити в холодильник, щоб не перекисло тісто) при 180 градусів без обдуву. Пекти 40 хвилин.

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
Тернопільщина демонструє відчутне пожвавлення зовнішньої торгівлі
Упродовж січня–листопада 2025 року на Тернопільщині зріс товарообіг. Показники засвідчують упевнену динаміку: бізнес області активно виходив на нові ринки, розширював співпрацю та нарощував обсяги товарообігу. Про це повідомляє Тернопільська митниця.
16 хвилин тому
Цікавий спосіб порятунку собаки з болота - дрон із сосискою
Трирічна собака Міллі породи Джек Рассел вирвалася з повідця в Гавані, що біля Великої Британії, під час прогулянки неподалік узбережжя. Міллі втекла на місцеві болота і не могла знайти дорогу назад. Її вдалося виявити лише наступного дня на прибережній мілині. Але дістатися до тварини було не так просто – вона боялася людей і втікала ще далі.
13 годин тому
10 рослин, які експерти радять висаджувати саме взимку
Рослини з оголеним корінням стрімко повертаються у сферу садівництва, і фахівці радять саме взимку поповнити ними свій сад. Фахівці пояснюють: ці рослини - щойно викопані та продані без контейнерів - дешевші, екологічніші й часто витриваліші за горшкові аналоги. Завдяки цьому попит на них суттєво зріс.
13 годин тому
Скільки коштуватиме приготування традиційних 12 страв на Різдво?
Різдвяне меню зі страв, які є традиційними для такого столу середньостатистичної родини: кутя і узвар, смажена і копчена риба, вінегрет, вареники (з картоплею, з капустою, з вишнями), тушкована капуста, борщ пісний з квасолею… обійдуться в розрахунку на середньостатистичну родину близько 1374 грн.
18 годин тому
Чи можна їсти підгнилу та зелену картоплю: важливі поради
Зазвичай гниль, що часто виникає на картоплі, вирізають, а здорову частину картоплини використовують для готування. Однак, за словами фахівців, робити цього не варто.
19 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.