Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

6 місяців тому Джерело:

Борошно (100 г) залити киплячим молоком (250 г), ретельно розмішати, залишити охолонути. Свіжі дріжджі (80 г) розвести в теплому молоці (250 г), додати цукор (1 столова ложка).

 

Накрити, залишити в теплому місці, щоб підійшло. Змішати заварку з розчиною, дати підійти в теплому місці. Цільні яйця (5 штук) та жовтки (5 штук) збити з цукром (200 г) добіла (як на бісквіт). До опари додати яєчну суміш, борошно (1 кг), сіль (0,5 чайної ложки). Місити довго, до гладкого тіста. В кінці замісу поступово додати розм'якшене вершкове масло (200 г, не розтоплювати масло!) та 2 ст. ложки олії, ще раз добре вимішати. Накрити та залишити підходити в теплому місці (без протягів). 

 

 

Тісто, що підійшло, легко обімнути, залишити відпочити хвилин на 10. Поділити на порції по 200 г  кожну порцію змішати з родзинками (попередньо залити окропом) та шматочками пастили (попередньо легко обваляти в борошні). Помістити в одноразові паперові форми (діаметром 9 см). Накрити, дати підійти в теплому місці. Вихід - 11 пасок. 

 

Перед випічкою паски змастити яйцем та прикрасити виробами з прісного тіста. 

 

Випікати в два прийоми (другу половину помістити в холодильник, щоб не перекисло тісто) при 180 градусів без обдуву. Пекти 40 хвилин.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Як обрізати малину восени, щоб зібрати вчетверо більше ягід наступного року
Жовтень – це саме той період, коли малинові кущі потребують особливої уваги. Правильно проведена обрізка восени не лише готує рослину до зими, а й впливає на кількість та якість ягід наступного літа. Як же правильно обрізати малину?
12 хвилин тому
Ціна землі у жовтні зросла. На Тернопіллі вона – одна з найдорожчих
Український ринок землі продовжує показувати стабільне зростання. Жовтень став черговим місяцем, коли ціни на паї знову пішли вгору, хоча динаміка залишається нерівномірною по регіонах. Після літнього спаду середня вартість землі знову піднялась, підтверджуючи тренд, який триває з 2021 року.
29 хвилин тому
Безплатне житло для учасників бойових дій: скільки «квадратів» можна отримати
У 2025 році держава продовжує підтримувати учасників бойових дій (УБД), надаючи можливість отримати безплатне житло або грошову компенсацію. Щоб скористатися цією пільгою, потрібно відповідати чітким критеріям, правильно оформити документи та стати на квартирний облік.
47 хвилин тому
Газ, дрова чи пелети: який вид палива найкращий?
Із наближенням опалювального сезону та у світлі атак на газову інфраструктуру, дедалі більше людей задумуються, який використовувати вид палива. Окрім газу, найпопулярнішими варіантами є дрова та паливні гранули – пелети. Тож чим вигідніше опалювати будинок, а також, які переваги та недоліки різних видів палива – читайте у цьому матеріалі.
1 година тому
Для родин загиблих захисників у Тернополі відкрили духовний центр «Покров»
З ініціативи Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви у Тернополі відкрили центр душпастирської опіки родин полеглих воїнів «Покров». Центр розташований при храмі Всіх Святих українського народу на вулиці 15 Квітня, 41А.
1 година тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.