Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

Заварна паска – ніжна, ароматна і довго не черствіє

Кулінарна майстриня, відома блогерка з Калуша на Івано-Франківщині Люба Біріна поділилася своїм перевіреним рецептом заварної паски. "Останнім часом такі подобаються найбільше. Довго не черствіють та не кришаться», – каже жінка.

9 місяців тому Джерело:

Борошно (100 г) залити киплячим молоком (250 г), ретельно розмішати, залишити охолонути. Свіжі дріжджі (80 г) розвести в теплому молоці (250 г), додати цукор (1 столова ложка).

 

Накрити, залишити в теплому місці, щоб підійшло. Змішати заварку з розчиною, дати підійти в теплому місці. Цільні яйця (5 штук) та жовтки (5 штук) збити з цукром (200 г) добіла (як на бісквіт). До опари додати яєчну суміш, борошно (1 кг), сіль (0,5 чайної ложки). Місити довго, до гладкого тіста. В кінці замісу поступово додати розм'якшене вершкове масло (200 г, не розтоплювати масло!) та 2 ст. ложки олії, ще раз добре вимішати. Накрити та залишити підходити в теплому місці (без протягів). 

 

 

Тісто, що підійшло, легко обімнути, залишити відпочити хвилин на 10. Поділити на порції по 200 г  кожну порцію змішати з родзинками (попередньо залити окропом) та шматочками пастили (попередньо легко обваляти в борошні). Помістити в одноразові паперові форми (діаметром 9 см). Накрити, дати підійти в теплому місці. Вихід - 11 пасок. 

 

Перед випічкою паски змастити яйцем та прикрасити виробами з прісного тіста. 

 

Випікати в два прийоми (другу половину помістити в холодильник, щоб не перекисло тісто) при 180 градусів без обдуву. Пекти 40 хвилин.

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
Народні прикмети на 2026 рік: якою буде зима і чи варто чекати хорошого врожаю
Зима здавна вважалася головним «інформатором» селянина, бо в холодні місяці уважно стежили за небом, снігом, вітром і поведінкою тварин, щоб зрозуміти, чого чекати від наступного року. Без прогнозів метеорологів та супутників можна читати природу точно й уважно.
5 годин тому
Аграрії розповіли, які добрива краще розсипати по снігу
Зимовий період відкриває перед садівниками можливість підготувати ділянку до весни без поспіху. Сніговий покрив стає природним механізмом, який допомагає добривам поступово проникати в землю разом із талою водою, забезпечуючи рослинам ідеальні умови для старту, зазначають аграрії.
6 годин тому
Десять продуктів, які гарантують міцний сон
Поганий сон може послабити вашу імунну систему, роблячи вас більш вразливими до вірусів. Але можна налаштувати себе на кращий нічний відпочинок, якщо дотримуватись здорових харчових звичок перед сном.
6 годин тому
«Дударики» з Тернополя здобув три перемоги на Всеукраїнському конкурсі «Різдвяне диво»
Зразковий ансамбль сопілкарів «Дударики» Центру творчості дітей та юнацтва Тернополя виступив на Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Різдвяне диво», який проходив у Львові. У конкурсі брали участь колективи з різних міст України, а програма включала вокальні та музичні виступи дітей різного віку.
11 годин тому
Що чекає на військовозобов'язаних у 2026 році: головні зміни в мобілізації та відстрочках
У жовтні 2025 року воєнний стан в Україні було продовжено до 3 лютого 2026 року, а це означає, що мобілізація, як і раніше, стосуватиметься всіх військовозобов'язаних чоловіків, які не мають права на відстрочку і бронювання.
11 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.