Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Назвали точний час, коли кава дійсно бадьорить

Найкращим часом для першої чашки кави є середина дня або пізній ранок. Саме тоді ви відчуватимете спад активності й потребуватиме підбадьорення.

Назвали точний час, коли кава дійсно бадьорить

Найкращим часом для першої чашки кави є середина дня або пізній ранок. Саме тоді ви відчуватимете спад активності й потребуватиме підбадьорення.

2 місяці тому Джерело:

"Найкращий час для пиття кави - це зазвичай пізній ранок, коли рівень кортизолу значно нижчий і ви починаєте відчувати спад енергії. Але не надто пізно вдень, оскільки це може вплинути на ваш сон. Якщо ви прокидаєтеся, наприклад, близько 7 ранку, відкладіть свою першу каву приблизно до 10:00–12:00, коли ваше тіло та розум оцінять це найбільше, і ви отримаєте найбільшу користь від кофеїну", - запропонувала експерт зі сну доктор Дебора Лі,  пише mirror.

 

Але, якщо зовсім не терпиться, доктор рекомендує випити першу чашку не раніше ніж через 45 хв. після того, як ви прокинулися. У цьому випадку кава забезпечить вам оптимальний заряд енергії.

 

"Гормон кортизолу слідує ритму, характерному для вашого власного циклу сну. Він досягає піку протягом 30-45 хвилин після пробудження, а потім повільно знижуватимуться протягом дня. Що пояснює, чому ви можете досягти максимуму вранці, і більше втомлюйтеся вночі. Враховуючи ваш власний ритм, найкращим часом для виправлення споживання кофеїну буде не раніше, ніж через 45 хвилин після пробудження, коли ваш ритм кортизолу починає знижуватися", - пояснила Лі.

 

Уникайте будь-якого кофеїну після 15:00, включаючи каву, газовані та енергетичні напої і навіть чай без кофеїну. Краще у цей час перейти на трав'яні чаї, підсумувала вона.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
"Зірка" весняного столу: перевірені рецепти страв зі шпинату
Свіжий шпинат у травні – це свіжість і користь на вашій тарілці. Ці чотири рецепти зі шпинатом зроблять ваші обіди смачними та весняними.
тільки що
За придбання вітчизняної техніки українським аграріям повернуть 223 млн грн
Міністерство економіки України вдруге з початку року затвердило розподіл коштів у межах програми компенсації 25% вартості української сільськогосподарської техніки та обладнання. Компенсацію за заявками, поданими у лютому-березні 2025 року, отримають 1034 агровиробники на суму понад 222,7 млн грн.
7 хвилин тому
Пізній сніданок додає сантиметрів на талії
Зазвичай у будні більшість із нас снідає між 7 і 8 годинами ранку, поспішаючи на роботу чи навчання. Але у вихідні спокуса поспати довше змушує зміщувати сніданок на кілька годин. За даними вчених, таке зміщення часу вживання їжі може призвести до набору ваги.
8 хвилин тому
Відомий науковець закликав аграріїв не спішити пересівати озиму пшеницю
У багатьох областях України відмічено підмерзання посівів зернових та зернобобових культур. Подекуди у пшениці внаслідок приморозків знищена листкова поверхня, але в цілому ситуація не критична, каже доктор сільськогосподарських наук Сергій Авраменко.
20 хвилин тому
«Опілля»: від потенційного банкрута – до одного з лідерів ринків України
Добре відома в Україні та за її межами тернопільська пивоварня «Опілля» вийшла на річний оборот в 1,59 мільярда гривень і в 2025-му вкладає у розвиток виробництва 200 мільйонів гривень! Власне, про ці та інші досягнення, виклики, з якими стикалося підприємство на своєму шляху впродовж 13 років, та про плани на майбутнє ТОВ «Пивоварня «Опілля» йдеться в інтерв’ю «Сільському господареві» директора та одного з бенефіціарних власників групи компаній під брендом «Опілля» Ярослава Джоджика.
33 хвилини тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.