Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Закриваємо вологу, сіємо ярину

З початком березня хлібороби компанії «Агропродсервіс» організовано ведуть польові роботи, задіюючи для цього усю наявну спеціальну техніку. Як розповів директор ПАП «Агропродсервіс» Іван Карачка, із запланових 743 га уже посіяно більш як 600 гектарів ярої пшениці. Залишилося це зробити лише у Черневі (Урманське відділення) на Івано-Франківщині.

Закриваємо вологу, сіємо ярину

З початком березня хлібороби компанії «Агропродсервіс» організовано ведуть польові роботи, задіюючи для цього усю наявну спеціальну техніку. Як розповів директор ПАП «Агропродсервіс» Іван Карачка, із запланових 743 га уже посіяно більш як 600 гектарів ярої пшениці. Залишилося це зробити лише у Черневі (Урманське відділення) на Івано-Франківщині.

8 місяців тому Джерело:

Водночас розпочато сівбу ярого ячменю. Його посіяно на 2107 гектарах, що становить 63% від визначеної програми. Минулими вихідними агропродсервісівці також засіяли 102 гектари гороху із 412 га відведених під цю культуру.  


Більш як на десятьох тисячах гектарів місцеві аграрії уже закрили вологу і до кінця тижня повністю завершать цю важливу роботу.  


Стан озимини ще донедавна викликав певне  занепокоєння. Морози без снігового покриву серйозно «припекли» ріпаки, як ранні, так і пізні, постраждала верхня маса озимого ячменю, але вегетація, за  спостереженнями агрономічної сліжби, повністю відновилася. Озимий ячмінь і пшениця продовжують розвиватися, у пшениці триває процес кущення. Ріпакові плантації також оживилися. Тож віриться, що після планового підживлення та весняних дощів ситуація покращиться загалом. 


Словом, у компанії роблять усе для того, аби весь комплекс весняно-польових робіт завершити якісно і у стислі строки, бо недарма кажуть: весняний день рік годує. 


Тарас БОГДАНЮК 

Світлина Ярослава СТАРЕПРАВА
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Земляки з Києва та закордону зміцнюватимуть взаємодію з рідним Тернопіллям
У Збаразькому замку підписали Меморандум про партнерство між Тернопільською обласною військовою адміністрацією та громадською організацією «Тернопільське земляцтво в м. Києві «Тернопілля». Документ спрямований на зміцнення взаємодії між уродженцями Тернопільщини, які живуть і працюють у столиці та за кордоном, і рідним регіоном.
6 годин тому
Максимум користі: дієтологи назвали найкращий час, коли можна їсти яблука
Фрукти мають бути у щоденному раціоні кожної людини, адже це простий спосіб отримати необхідні організму вітаміни. Найдоступнішими незалежно від сезону є яблука, але у деяких можуть виникнути питання, коли їх краще їсти, щоб принести максимум користі.
11 годин тому
Що робити, якщо груша не родить: поради садівників
Багато дачників нарікають, що не мають жодної втіхи від посаджених деревець груші. Якщо яблуньки гарно розвиваються і почали давати урожай уже на третій рік, то з грушею щось не так. Є кілька основних причин, чому груша може не давати плодів роками, втім, цю проблему просто вирішити, кажуть садоводи.
12 годин тому
Андрій БАРАН: «Працюємо на українській землі для українців та Української держави»
Наприкінці важкого у всіх відношеннях 2025 року і напередодні професійного свята аграріїв цікавлюся виробничими досягненнями компанії «Агропродсервіс» у її генерального директора, заслуженого працівника сільського господарства України Андрія Барана. А розпочати розмову пропоную з її найбільшої галузі – рослинництва…
12 годин тому
Від вишуканих супів до ароматних десертів: рецепти страв із гарбуза
Листопад приносить із собою не лише перші приморозки, а й щедрі дари осені, серед яких особливе місце посідає яскравий і корисний гарбуз. Він справжня знахідка для кулінарів, адже з ним можна приготувати безліч дивовижних страв – від вишуканих супів до ароматних десертів.
14 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.