Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Яблука з «України» смакують на трьох континентах

70 відсотків добірних яблук, які торік виростили у знаній на всю державу агрофірмі «Україна» з Підволочищини, нині успішно продають в Англію, Швецію, Об’єднані Арабські Емірати...

Яблука з «України» смакують на трьох континентах

70 відсотків добірних яблук, які торік виростили у знаній на всю державу агрофірмі «Україна» з Підволочищини, нині успішно продають в Англію, Швецію, Об’єднані Арабські Емірати...

9 місяців тому Джерело:

Як розповів директор агропідприємства, Герой України Олег Крижовачук, «Україна» нині славиться не лише вагомими виробничими здобутками у традиційних галузях – тваринництві, рослинництві та насінництві. Вона досягає вагомих результатів і в садівництві. Досить сказати, що тут за новітніми технологіями на 200-гектарній ділянці плекають фруктовий сад. А для того, щоби вирощений урожай максимально зберегти і доставити до споживача з найкращими смаковими якостями, тут ще кілька років тому спорудили унікальне фруктосховище, збудували приміщення для шокового замороження, облаштували французьку сортувальну лінію фруктів.  


І тепер результати просто вражають. Завдяки газовому середовищу у фруктосховищі упродовж року можуть зберігати до 4,5 тисячі тонн яблук, 350 тонн ягід. А 70 відсотків яблук, як уже було сказано, реалізують на трьох континентах.  


У 2023-му в «Україні» висадили ще й молодий вишневий сад, саджанці для якого привезли з Угорщини і який невдовзі також радуватиме щедрим урожаєм. 


Але як тут, бодай маленьким штрихом, не згадати про інші високорентабельні галузі агровиробництва. ТОВ «Україна» другий рік поспіль виборює другу позицію серед найбільших виробників країни за продуктивністю молочного стада. Середній надій на фуражну корову тут становить 12974 кілограмів молока. А високоврожайне насіння агрофірми, доведене до високих посівних кондицій на власному насіннєвому заводі, уже користується попитом навіть у Великій Британії. 


Ось так фантастика у сільському господарстві за новітніми технологіями стає реальністю в «Україні», досвід якої приїжджають запозичати уже й спеціалісти із зарубіжжя. 


У підсумку позаторік ТОВ «Україна» сплатило 83 млн  грн податків, у 2024-му – 155 мільйонів гривень. Через фронт пройшов 41 працівник господарства, їм виплатили зарплату на суму 18 мільйонів гривень. До речі, середня зарплата працівників тут становить 36 тисяч гривень. Люди, які сягають хліборобських висот, повинні отримувати гідну зарплату, резюмує Герой України Олег Крижовачук. 


Богдан НОВОСЯДЛИЙ 
 

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Максимум користі: дієтологи назвали найкращий час, коли можна їсти яблука
Фрукти мають бути у щоденному раціоні кожної людини, адже це простий спосіб отримати необхідні організму вітаміни. Найдоступнішими незалежно від сезону є яблука, але у деяких можуть виникнути питання, коли їх краще їсти, щоб принести максимум користі.
5 годин тому
Що робити, якщо груша не родить: поради садоводів
Багато дачників нарікають, що не мають жодної втіхи від посаджених деревець груші. Якщо яблуньки гарно розвиваються і почали давати урожай уже на третій рік, то з грушею щось не так. Є кілька основних причин, чому груша може не давати плодів роками, втім, цю проблему просто вирішити, кажуть садоводи.
6 годин тому
Андрій БАРАН: «Працюємо на українській землі для українців та Української держави»
Наприкінці важкого у всіх відношеннях 2025 року і напередодні професійного свята аграріїв цікавлюся виробничими досягненнями компанії «Агропродсервіс» у її генерального директора, заслуженого працівника сільського господарства України Андрія Барана. А розпочати розмову пропоную з її найбільшої галузі – рослинництва…
6 годин тому
Від вишуканих супів до ароматних десертів: рецепти страв із гарбуза
Листопад приносить із собою не лише перші приморозки, а й щедрі дари осені, серед яких особливе місце посідає яскравий і корисний гарбуз. Він справжня знахідка для кулінарів, адже з ним можна приготувати безліч дивовижних страв – від вишуканих супів до ароматних десертів.
8 годин тому
«У серці медового Тернопілля»
У жовтні гостинне Тернопілля стало епіцентром солодких подій, приймаючи VI Форум ГО «Фундації жінок пасічниць» (Фундації) під промовистою назвою «У серці медового Тернопілля». Цей захід, що відбувся 25–26 жовтня, ознаменував нову еру для Фундації, адже вперше за свою історію проходив у виїзному форматі, залишивши столицю та розпочавши мандрівку Україною.
8 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.