Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Чи знаєте ви «мову» приборів столового етикету

Прибори, які ми використовуємо, приймаючи їжу, на перший погляд дуже простенькі – ложка, виделка, ніж… Але в поєднанні вони, виявляється, є такими красномовними! І варто знати цю «мову», аби не осоромитися в гостях чи на прийомі в ресторані. Отож, нагадаємо кілька правила етикету за столом із використанням виделки та ножа для спілкування під час їжі.

Чи знаєте ви «мову» приборів столового етикету

Прибори, які ми використовуємо, приймаючи їжу, на перший погляд дуже простенькі – ложка, виделка, ніж… Але в поєднанні вони, виявляється, є такими красномовними! І варто знати цю «мову», аби не осоромитися в гостях чи на прийомі в ресторані. Отож, нагадаємо кілька правила етикету за столом із використанням виделки та ножа для спілкування під час їжі.

8 місяців тому Джерело:

Ось пояснення, розповідає reston.ua, що означає кожне положення столових приборів, за допомогою яких ви зможете поспілкуватись з офіціантами без зайвих слів: 


Готовий до наступної страви 
Виделка і ніж розташовані перпендикулярно один до одного посередині тарілки. Це сигнал офіціанту, що ви готові до наступної страви. 


Пауза 
Виделка і ніж розташовані так, що перехрещуються кінцями на тарілці. Це означає, що ви робите паузу і не завершили трапезу. 


Не сподобалось 
Виделка і ніж розташовані так, що вони перехрещуються, створюючи «Х», але не перпендикулярно. Це сигналізує про те, що страва вам не сподобалася. 


Завершено 
Виделка і ніж розташовані паралельно одне до одного, але вертикально по відношенню до вас. Це сигнал, що ви закінчили трапезу. 


Чудово 
Виделка і ніж розташовані паралельно одне до одного, але горизонтально до нижньої частини тарілки. Це означає, що вам дуже сподобалася страва. 


Несіть книгу скарг 
Найстрашніший сон офіціанта – побачити, що ніж та виделка лежать на тарілці паралельно, лезом та зубчиками донизу (тобто до клієнта). Це означає крайній рівень невдоволення – клієнт вимагає книгу скарг. 


Ці кілька простих правил допоможуть ненав'язливо комунікувати з персоналом закладу, не привертаючи зайвої уваги. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Що дає посадка озимого часнику за новою «модною» схемою
Не тільки вибір сорту, але й правильна посадка озимого часнику гарантує високу врожайність і витончений смак. Восени городники не тільки активно готують ділянку до зимівлі, але й займаються посадкою озимих культур. Так, осіння посадка часнику потребує особливого підходу і правильної технології.
2 години тому
Активність Сонця зростає: вчені попереджають, що магнітних бур побільшає
Після кількох десятиліть відносного затишшя, Сонце знову демонструє ознаки пробудження. За словами вчених, кількість сонячних плям, спалахів і корональних викидів маси знову зростає. Про це йдеться в дослідженні, яке опублікували в науковому журналі The Astrophysical Journal Letters.
2 години тому
Ще кілька днів буде тепло, але до України вже наближається похолодання. Можливий сніг
В Україні очікується ще буквально тиждень теплої літньої погоди, а потім прийде похолодання. Про це в ефірі Ранок.LIVE розказала синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха. За її словами, щонайменше до 24 вересня утримуватиметься тепла погода завдяки антициклону та теплій повітряній масі.
3 години тому
Завтра до Тернополя заїде «Мистецький поїзд»
Акціонерне товариство «Українська залізниця» 15 червня започаткувала унікальний проєкт – «Мистецький поїзд». Проєкт – це більше, ніж поїзд. Це – мандрівна галерея з експозиційними просторами, створені за підтримки Фонду Говарда Г. Баффетта. Проєкт покликаний зробити мистецтво ближчим і доступнішим кожному українцю.
3 години тому
Як зрозуміти, що час викопувати моркву: найважливіші ознаки
Недостигла чи прибрана після того, як прийдуть сильні морози, морква буде погано зберігатися. Саме тому потрібно визначити сприятливий період для збирання врожаю.
3 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.