Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Чи знаєте ви «мову» приборів столового етикету

Прибори, які ми використовуємо, приймаючи їжу, на перший погляд дуже простенькі – ложка, виделка, ніж… Але в поєднанні вони, виявляється, є такими красномовними! І варто знати цю «мову», аби не осоромитися в гостях чи на прийомі в ресторані. Отож, нагадаємо кілька правила етикету за столом із використанням виделки та ножа для спілкування під час їжі.

Чи знаєте ви «мову» приборів столового етикету

Прибори, які ми використовуємо, приймаючи їжу, на перший погляд дуже простенькі – ложка, виделка, ніж… Але в поєднанні вони, виявляється, є такими красномовними! І варто знати цю «мову», аби не осоромитися в гостях чи на прийомі в ресторані. Отож, нагадаємо кілька правила етикету за столом із використанням виделки та ножа для спілкування під час їжі.

10 місяців тому Джерело:

Ось пояснення, розповідає reston.ua, що означає кожне положення столових приборів, за допомогою яких ви зможете поспілкуватись з офіціантами без зайвих слів: 


Готовий до наступної страви 
Виделка і ніж розташовані перпендикулярно один до одного посередині тарілки. Це сигнал офіціанту, що ви готові до наступної страви. 


Пауза 
Виделка і ніж розташовані так, що перехрещуються кінцями на тарілці. Це означає, що ви робите паузу і не завершили трапезу. 


Не сподобалось 
Виделка і ніж розташовані так, що вони перехрещуються, створюючи «Х», але не перпендикулярно. Це сигналізує про те, що страва вам не сподобалася. 


Завершено 
Виделка і ніж розташовані паралельно одне до одного, але вертикально по відношенню до вас. Це сигнал, що ви закінчили трапезу. 


Чудово 
Виделка і ніж розташовані паралельно одне до одного, але горизонтально до нижньої частини тарілки. Це означає, що вам дуже сподобалася страва. 


Несіть книгу скарг 
Найстрашніший сон офіціанта – побачити, що ніж та виделка лежать на тарілці паралельно, лезом та зубчиками донизу (тобто до клієнта). Це означає крайній рівень невдоволення – клієнт вимагає книгу скарг. 


Ці кілька простих правил допоможуть ненав'язливо комунікувати з персоналом закладу, не привертаючи зайвої уваги. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Держдума прийшла до «важливого» для росії рішення: Чебурашку визнали… євреєм
У держдумі росії обговорили дуже «важливе» і нагальне питання для всієї країни - національність Чебурашки. Цього героя радянського мультфільму кремлівська пропаганда давно просуває як «наше фсьо», але депутати вважали, що треба нарешті визначитися з його етнічним походженням. І визначились…
7 хвилин тому
Коли краще поливати кімнатні рослини – вранці чи ввечері
Досвідчені квітникарі запевняють, що кімнатні рослини потрібно поливати вранці, а не ввечері. Справа в тому, що від того, коли було проведено полив, залежить зростання і розвиток рослин. Також потрібно врахувати процес випаровування надлишків вологи, що згубно впливають на здоров’я рослин.
2 години тому
Верховна Рада посилить обмеження для виїзду за кордон частині заброньованих
Тимчасова заборона на виїзд за межі України стосуватиметься частини чоловіків, заброньованих на період мобілізації та воєнного стану. У Верховній Раді України пропонують розширити підстави для тимчасового обмеження виїзду українців за кордон. Відповідний законопроєкт №14210 опубліковано на сайті парламенту.
2 години тому
П’ять молочних напоїв, які зміцнюють здоров’я
У молочних напоях міститься величезна кількість корисних речовин: вітаміни групи В, білки, кальцій, пробіотики і нутрієнти, необхідні для здоров'я. Але не всі з них однаково корисні. Пропонуємо дізнатися про п’ять напоїв, які варто додати в свій раціон харчування.
2 години тому
Понад половина економіки області - результат щоденної праці аграріїв
Щорічно, в третю неділю листопада, в Україні відзначають День працівників сільського господарства. Це професійне свято всіх аграріїв, працівників підприємств, які займаються переробкою сільськогосподарської сировини та виробництвом харчової продукції.
3 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.