Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

150 тисяч курчат у Гаях за Рудою

Пташина ферма у Гаях за Рудою ТОВ «Гарбузівські курчата», яке очолює депутат Тернопільської обласної ради Зеновій Дольний, у Залозецькій територіальній громаді введена в дію лише на початку минулого року. А вже напередодні нового 2025-го, тут здійснили масштабну одноразову посадку молодняка – 150 тисяч голів курчат-бройлерів вітчизняної селекції.

150 тисяч курчат у Гаях за Рудою

Пташина ферма у Гаях за Рудою ТОВ «Гарбузівські курчата», яке очолює депутат Тернопільської обласної ради Зеновій Дольний, у Залозецькій територіальній громаді введена в дію лише на початку минулого року. А вже напередодні нового 2025-го, тут здійснили масштабну одноразову посадку молодняка – 150 тисяч голів курчат-бройлерів вітчизняної селекції.

10 місяців тому Джерело:

– Нині у Гаях за Рудою функціонують шість реконструйованих пташників, а загалом там є 12 приміщень, які ще в процесі модернізації, – розповів заступник комерційного директора цього підприємства Руслан Мазур. – Починали торік у березні з посадки 50 тисяч голів одноденних курчат, згодом, у міру готовності відновлених пташників, довели цю кількість до 100 тисяч, а буквально останніми днями грудня досягли 150-тисячного поголів’я. 


Курка-бройлер із виробничого майданчика у Гаях за Рудою активно йде на продаж. Із розширенням потужностей зростає кількість створених робочих місць. Нині виробничі процеси забезпечують ветлікар і шість операторів, які контролюють виконання технологічних норм утримання та годівлі пернатих. Оперативно здійснюється ветеринарний нагляд, дотримання температурного режиму, дезінфекція, підтримання мікроклімату, контроль за збалансованим раціоном годівлі тощо.  


ТОВ «Гарбузівські курчата» спеціалізується на вирощуванні курки-бройлера та індика-бройлера і є найпотужнішим серед підприємств цього напряму на Тернопільщині. Діє воно з 2013 року, його виробничі підрозділи розташовані у чотирьох населених пунктах – Вільшаниці та Великій Вільшаниці на Львівщині (тут одноразова посадка становить 30 тисяч голів молодняка індиків), Гарбузові і згаданих Гаях за Рудою на Зборівщині.  


У 2024 році одноразове утримання птиці на вирощуванні становило 430 тисяч голів, показник реалізації м’яса курки  та індика сягнув 7 тисяч тонн, а вирощено загалом до продажу 2,5 млн голів птиці. У перспективі, коли буде завершено реконструкцію усіх пташників у Гаях за Рудою, «Гарбузівські курчата» додатково матимуть потужності для вирощування ще понад 150 тисяч голів пташиного молодняка. 


Ганна МАКУХ 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Українські заводи виробили 700 тис. тонн цукру
Станом на початок листопада в Україні вироблено 700 тис. тонн цукру. Це на 110 тис тонн менше, ніж за аналогічний період 2024 року. Про це у Телеграм-каналі повідомляє пресслужба Асоціації «Укрцукор».
12 годин тому
Короновані словом: серед переможців Міжнародного літературного конкурсу є і тернополяни
Нагадаємо, ідея конкурсу «Коронація слова» виникла в середині 1990-их років, коли засновники Тетяна та Юрій Логуші шукали романи українських письменників до читання в київських книгарнях. Окрім маси залежаного соцреалізму, цікаве не часто траплялося і вони були змушені або повторно перечитувати класиків, або вибирати іноземних письменників, або...
12 годин тому
Українці Хорватії видали геніальний «Щедрик»
Українська громада Республіки Хорватія випустила двомовний українсько-хорватський збірник самобутніх оригінальних композицій Миколи Леонтовича «Щедрик, Ščedryk». Авторка, упорядниця книжки – народна артистка України, примадонна Хорватського національного театру імені Івана Зайца в Рієці, засновниця й очільниця Українського культурно-просвітнього товариства «Дніпро» – Рієка Ольга Камінська.
12 годин тому
Чому лікарі не радять їсти суп на вечерю
Суп на вечерю здається легкою, корисною та дієтичною стравою. Багато хто вважає, що тарілка гарячого бульйону допоможе не переїсти, поліпшить травлення й забезпечить спокійний сон. Проте гастроентерологи мають іншу думку, є щонайменше три вагомі причини, чому варто відмовитися від супу ввечері.
13 годин тому
Як обрізати виноград у листопаді, щоб отримати рекордний урожай
Листопад — найкращий час для осінньої обрізки винограду. Коли листя вже опало, а сокорух у лозі припинився, лози добре видно, і можна правильно сформувати кущ, заклавши основу майбутнього врожаю. Головне — не поспішати й дотримуватись кількох простих правил.
13 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.