Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Смачна і корисна селера: перевірені рецепти

Корінь селери має ніжний смак і приємний сильний аромат. Перевага селери перед іншими овочами в тому, що вона зберігає більшу частину вітамінів, навіть якщо пройшла термічну обробку. Селеру їдять сирою, додають в салати, супи, запікають, готують на пару, смажать, а також висушують, перетирають і використовують як приправу.

Смачна і корисна селера: перевірені рецепти

Корінь селери має ніжний смак і приємний сильний аромат. Перевага селери перед іншими овочами в тому, що вона зберігає більшу частину вітамінів, навіть якщо пройшла термічну обробку. Селеру їдять сирою, додають в салати, супи, запікають, готують на пару, смажать, а також висушують, перетирають і використовують як приправу.

1 рік тому Джерело:

… по-корейськи 


Вона відмінно підійде до картоплі, риби, мʼяса. У міру гостра, пряно- ароматна, соковита. 


Інгредієнти: корінь селери – 1 кг, морква – 300 г, часник – 6 зубчиків, сіль – 1 ст. л, цукор – 4 ст. л, оцет 9% – 3 ст. л, олія – 200 г, перець чилі (мелений) –0,5–1 ч. л, коріандр – 1 ст. л, кунжут – за бажанням. 


Приготування: корінь селери, моркву почистити і натерти на тертці для моркви по-корейськи. Додати до них подрібнений часник, цукор, сіль, спеції. На сковороді розігріти олію, додати оцет і залити суміш гарячою олією, перемішати, ерекласти в банку. З цієї порції вийде майже 2 л. Зберігати в холодильнику. Таку селеру можна подавати відразу, але смачніше буде через кілька годин. За бажанням під час подачі до столу можна посипати білим або чорним кунжутом. 


Ніжний суп-пюре 


Інгредієнти: цибуля – 2 шт., морква – 1 шт., корінь селери – 500 г, картопля –2 шт. (можна без неї), вершки – 200 мл, вода – 1 л, сіль, прянощі за смаком. 


Приготування: дві середні цибулини порізати і обсмажити на олії до золотистого кольору. Порізати соломкою моркву та корінь селери. Висипати інгредієнти у каструлю з 1 л води і поставити варити. Готувати на помірному вогні 30 хвилин, овочі мають бути злегка недовареними. А тоді збити суп до однорідної маси блендером, додати 200 мл вершків. До смаку додати сіль і прянощі. 


Вишуканий салат 


Інгредієнти: куряче філе – 1 шт., корінь селери – 50 г, часник – 2 зубчики, твердий сир – 50 г, виноград киш-миш – 10 шт., родзинки – жменьку, горіхи – 2–3 ядра, сметана за смаком. 


Приготування: куряче філе відварити і порізати кубиками або смужками. Корінь селери потерти на грубій тертці і додати до філе. Туди ж додати потертий твердий сир, подрібнені горіхи, запарені родзинки і виноград. Перемішати і заправити сметаною. 

 

Смачного!
 

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
Навіщо досвідчені господині змащують сковорідку оцтом перед смаженням
Кулінарна майстерність проявляється у знанні маленьких хитрощів та прийомів, які значно спрощують процес приготування різноманітних страв. Саме такі деталі допомагають зберегти чистоту на кухні, покращити смак їжі та заощадити час. Одним із таких давніх методів є обробка сковорідки оцтом перед смаженням.
3 години тому
Пенсії, зарплати, соціальна допомога та податки: що зміниться в 2026 році
З 1 січня 2026-го починає діяти Закон України «Про Державний бюджет України на 2026 рік», тому громадян у новому році очікують певні зміни в соціальній сфері. Зміни стосуватимуться і заробітних лат, і соціальної допомоги тощо.
3 години тому
Прогноз на 2026 рік: який урожай зернових очікують у ЄС
Загальний урожай зернових у Європейському Союзі-27 + Велика Британія 2026 року складе 296,7 млн т проти 306,6 млн т, зібраних у 2025 році. Про це йдеться у грудневому прогнозі Європейської асоціації торгівлі зерновими, олійними культурами, рослинними оліями, кормами і тваринами COCERAL.
4 години тому
Президент України подарував Папі Римському шопку тернопільської етномайстерні
Унікальний витвір українського мистецтва став частиною дипломатичного протоколу на найвищому рівні. Шопку-триптих, створену майстрами відомої тернопільської етномайстерні «Коза Дереза», було представлено Папі Римському. Урочиста передача подарунка відбулася під час офіційної аудієнції президента України у Ватикані, що стало знаковою подією для культурної дипломатії нашої держави.
4 години тому
Створюють платформу, на якій можна буде замовити аналіз ґрунту і води та подаватися на гранти
Фонд «Ми Сила» у партнерстві з EIT Food North-East у межах програми ReGrow.UA реалізує проєкт Національної платформи для аналізу забруднення ґрунту і води – цифрове рішення, покликане спростити землевласникам і фермерам доступ до грантового фінансування, а також надати науковцям інструмент для системного моніторингу стану аграрних земель в Україні.
4 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.