Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Сильна громада – згуртована

Під час благодійного ярмарку на підтримку ЗСУ в Кам’янках Підволочиської громади минулої неділі зібрали 131 тисячу гривень.

Сильна громада – згуртована

Під час благодійного ярмарку на підтримку ЗСУ в Кам’янках Підволочиської громади минулої неділі зібрали 131 тисячу гривень.

1 тиждень тому Джерело:

Ярмарок на підтримку захисників, який відбувся минулої неділі, 13 жовтня, на подвір’ї місцевого ліцею, об’єднав багаточисельну громаду не лише сіл цього  старостинського округу – Кам’янок і Мовчанівки, а й інших населених пунктів Підволочиської ТГ. Сприяла погода – сонячний теплий день золотої осені додавав позитивного настрою і дорослим, і школярам Кам’янківського ліцею, які своїми патріотичними виступами під час урочистого відкриття ярмарку запалювали в серцях присутніх іскру підтримки тих, хто захищає наш спокій. 


Завжди дієво долучається до вагомої спільної справи  місцевої громади – сприяння захисникам – ТОВ «Агрофірма «Медобори». Це підприємство є виробничим підрозділом  агрохолдингу «Епіцентр Агро», орендує землі в Кам’янках і прилеглих селах. 


Наша мета – зібрати під час ярмарку кошти для придбання необхідного воїнам – жителям наших сіл, які зараз на фронті. Такі акції потрібні для згуртування жителів громади, аби вони відчували себе як єдине ціле. Це дуже важливо зараз, в умовах протистояння жорстокому ворогу, – зазначила виконавча директорка ТОВ «Агрофірма «Медобори», депутат Тернопільської районної ради Уляна Хом’як-Антонюк і наголосила, що колектив підприємства працює для підтримки захисників постійно: працівники періодично проводять акцію –  одноденний заробіток для ЗСУ. Акумулюють, окрім того, інші кошти для підтримки збройних сил – це в пріоритеті діяльності «Епіцентру Агро». 


Ініціатори та організатори благодійного ярмарку в Кам’янках – старостат, дирекція місцевого ліцею, ТОВ «Агрофірма «Медобори», церква св. Архистратига Михаїла. Для зацікавлення підростаючого покоління історією рідного краю Борис Діденко привіз і розмістив серед локацій ярмарку експозицію приватного музею села Мовчанівка та представив  цінні раритети, серед яких  давні історичні книги та фрагменти зброї з повстанських криївок. 


Староста Кам’янківського старостинського округу Андрій Реус  розповів, що з сіл Кам’янки і Мовчанівка у лавах ЗСУ понад 60 захисників, семеро Героїв віддали свої життя в боях з ворогом. 


Ярмарок на підтримку військових-земляків  організовуємо не вперше, – каже Андрій Реус. – Сьогодні тут жителі Кам’янок, Мовчанівки та Хмелиська. Люди згуртовані, вагома участь агрофірми «Медобори», особливо активні батьки, діти, педагоги, все готують самі, розкладають у спеціально пристосованих наметах. Зібрані кошти будуть використані на підтримку захисників. 


Перед початком ярмарку велелюдне зібрання благословив настоятель церкви св. Архистратига Михаїла ПЦУ  о. Андрій Курило, до громади звернулися голова Підволочиської громади Віталій Дацко, староста Кам’янок та Мовчанівки Андрій Реус, директора Кам’янківського ліцею Оксана Кучеравенко, виконавча директорка ТОВ «Агрофірма «Медобори» Уляна Хом’як-Антонюк. 


Активно йшла торгівля солодощами, чебуреками, розмаїтими пиріжками та пампухами, шашликами та смаженою на відкритому вогні картоплею. Як підсумок, було оголошено зібрану суму – 131 тисячу гривень.  


Ганна МАКУХ 


Світлини Ярослава СТАРЕПРАВА 
На світлинах: виконавча директорка Уляна Хом’як-Антонюк та працівники агрофірми (зліва направо) Олег Якимів, Євген Ірза, Віктор Москалик; під час відкриття благодійного ярмарку на підтримку ЗСУ в Кам’янках.  
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Ситуація з бронюванням може зупинити роботу агрокомпаній
Українська зернова асоціація (УЗА) просить уряд про автоматичну пролонгацію статусу критичного підприємства та продовження дії бронювань на період проведення загального аудиту заброньованих працівників, у яких він завершився або завершиться найближчим часом.
7 годин тому
Трійка найбагатших тварин у світі
Більшість людей про такі гроші тільки мріють. Найбагатшим домашнім улюбленцем є німецька вівчарка Ґюнтер VI з капіталом у 500 мільйонів доларів. Кішка Нала з капіталом у 100 мільйонів доларів та кішка Олівія Бенсон з капіталом у 97 мільйонів доларів посідають друге і третє місця відповідно.
7 годин тому
Прозрівають? Більшість росіян хочуть іншої політики в країні
У росії проєкт «Хроники» провів опитування серед громадян рф, під час якого вдалося з'ясувати, що навіть ті, хто говорить про підтримку Путіна, хочуть речей, які протилежні тому, що зараз робить російський диктатор. З результатами опитування ознайомилось російське видання «Медуза».
8 годин тому
Яким буде листопад: прогноз на місяць
Цьогоріч листопад очікується теплішим, ніж звичай, хоча на початку місяця й може утворитися циклон, що принесе дощ, місцями навіть із мокрим снігом. Також у листопаді температура повітря може бути на градус вищою за кліматичну норму.
9 годин тому
Чому так важливо їсти моркву: розповідає МОЗ
Морква – один із найкорисніших овочів для очей. Але на цьому її властивості не закінчуються.
9 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023 - 2024
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.