Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Пікантні соуси на зиму

Існує безліч рецептів пікантних соусів, які можна консервувати на зиму. Ми ж підібрали для вас тільки перевірені і найкращі. Додавати їх можна як до риби, м'яса, так і до різноманітних гарнірів.

Пікантні соуси на зиму

Існує безліч рецептів пікантних соусів, які можна консервувати на зиму. Ми ж підібрали для вас тільки перевірені і найкращі. Додавати їх можна як до риби, м'яса, так і до різноманітних гарнірів.

12 місяців тому Джерело:

«Ткемалі» зі слив 


Інгредієнти: сливи – 1 кг, кінза – 40 г, кріп – 30 г, м’ята – 20 г, часник – 2 зубчики, перець чилі – 10 г, цукор – 2 ст. л., сіль – 2 ч. л., хмелі-сунелі – 2 ч. л. 


Приготування: зелень помити, струсити надлишки води, дрібно нашинкувати. У тарілці з високими бортиками перемішати зелень із подрібненим перцем чилі і часником. Сливи викласти в каструлю відповідного розміру і повністю залити водою, довести до кипіння. Перебити складові блендером і на повільному вогні довести до кипіння, тушкувати 6–7 хвилин, періодично помішуючи. Розлити соус у стерильні банки, закрити і остудити в перевернутому стані. Зберігати в темному і прохолодному місці. 

 
«Суго» з базиліком 


Інгредієнти: помідори – 4,5 кг, стебло селери – 1 шт., морква – 2 шт., цибуля – 1 шт., базилік – 2 гілочки, оливкова олія – 2 ст.л., сіль – 1 ст.л. 


Приготування: очистити цибулю, стебло селери і морквину від лушпиння і шкірки, ополоснути і нарізати невеликими скибочками. У каструлі нагріти оливкову олію і впродовж 5 хвилин пасерувати овочі. Опісля до засмажки додати четвертинки помідорів, перемішати і варити 60 хвилин із моменту закипання. За час теплової обробки, овочі перетворюються в пюре. Потерти овочеве пюре через сито з дрібними вічками, тушкувати до густоти.  Додати сіль і листочки базиліка. Розкласти ароматний соус у стерильні баночки і відразу ж закрити. Остудити і поставити у темне прохолодне місце. 


Кетчуп із кабачків і томатів 


Інгредієнти: 1 кг кабачків, 1 ст. л. солі, 2 цибулі, 500 г помідорів, 5 зуб. Часнику, 100 г цукру, 1 ч. л. коріандру, 2 шт. гвоздики, 5 ст. л. томатної пасти, 100 мл оцту. 


Приготування: натерти 1 кг кабачків на великій тертці та додайте до них 1 ст. л. солі та 2 цибулі півкільцями.  Перекласти кабачки та цибулю у каструлю та варити  10 хвилин. Наріжте навпіл 500 г томатів. Обдайте їх окропом, далі зніміть з них шкірку та дрібно поріжте. Додайте томати до кабачків та цибулі. Вичавіть у каструлю з майбутнім кетчупом із кабачків і томатів 5 зубчиків часнику. Ретельно перемішайте соус і варіть його ще 20 хвилин. Перебийте овочеву масу блендером. Додайте 100 цукру, 1 ч. л. коріандру, 2 шт. гвоздики та 5 ст. л. томатної пасти. Перемішайте. Додайте до кетчупу 100 мл оцту. Доведіть соус до кипіння. Розлийте кетчуп із кабачків і помідорів у стерилізовані банки та закрийте кришками. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Які рослини не можна садити біля троянд: лише нашкодять
Троянди вважають одними з найкрасивіших садових рослин, але для їхнього здоров’я важливо правильно підбирати сусідів. Неправильно посаджені поряд квіти чи овочі можуть виснажувати ґрунт, створювати надмірну вологість, затінювати кущі або переносити небезпечні хвороби та шкідників.
10 годин тому
Українці віком 60+ вже можуть підписувати контракт із ЗСУ офіційно
Офіційно запрацювала процедура прийняття на військову службу за контрактом українців віком від 60 років і більше: до військових частин і Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки розіслали алгоритм дій.
12 годин тому
Чому вовк ніколи не вбиває вовка… Якби ж люди вивчили цей урок!
В соціальних мережах час від часу можна знайти цікаві публікації про життя тварин, їхні взаємини з іншими. Скажімо, коли вовк програє бій з іншим вовком і розуміє, що шансів перемогти немає, він спокійно пропонує свою яремну вену супернику, ніби каже: «я програв, давай, закінчимо з цим»…
16 годин тому
Які українські імена зараз популярні за кордоном
З початком війни багатьом українцям довелось виїхати за кордон. Примусова міграція призвела до змін та, зокрема, появи моди на українські імена за межами України. На сьогодні велика кількість європейців стали ненав’язливо «позичати» наші імена й поступово це переростає у справжнісінький тренд!
16 годин тому
Виставку помідорів показали на… тернопільському ринку
Подружжя Ігор Чаплінський і Олена Петляр щороку організовують на тернопільському ринку виставку помідорів. Вони займаються городництвом понад 10 років. Щоразу висаджують нові сорти помідорів, перцю і баклажанів. Усього апробували 1 800 сортів помідорів. Плоди різняться кольором, формою, розмірами та смаком.
17 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.