Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Для здоров’я і молодості

Шпинат – це джерело білка, заліза, антиоксидантів і вітамінів, які є необхідними для належного функціонування нашого організму. А ще темні листкові овочі вкрай важливі для міцності кісток й еластичності шкіри. Тому від шпинату – сама лише користь для нашого організму, молодості та краси.

Для здоров’я і молодості

Шпинат – це джерело білка, заліза, антиоксидантів і вітамінів, які є необхідними для належного функціонування нашого організму. А ще темні листкові овочі вкрай важливі для міцності кісток й еластичності шкіри. Тому від шпинату – сама лише користь для нашого організму, молодості та краси.

1 рік тому Джерело:

Шпинат – це потужне джерело вітамінів та мінералів. 


Вітамін А. Шпинат має високий вміст каротиноїдів, які в організмі перетворюються на вітамін А, що допомагає зберігати гостроту зору до глибокої старості. 


Вітамін С. Він є потужним антиоксидантом, який зміцнює імунітет і захищає шкіру від передчасного старіння, продовжуючи її молодість і красу. 


Вітамін К1, який потрібен для належного згортання крові. Один листок рослини містить половину добової норми цього вітаміну. 


Фолієва кислота. Ця сполука ще відома як вітамін В9, який необхідний для зміцнення нервової системи, належного функціонування клітин нашого організму та росту тканин. 


Залізо бере участь у творенні гемоглобіну, який постачає кисень у тканини нашого тіла. Тому шпинат дуже корисний для тих, хто страждає від анемії. 


Кальцій. Цей мінерал вкрай важливий для міцності кісткової тканини, зубів, нігтів і волосся. Також він допомагає налагоджувати правильну роботу серця, нервової системи та м’язів. 


Вітамін Е, калій і магній. Цей листковий овоч може попередити розвиток захворювання на астму та інші проблеми з диханням. 


Цю зелень можна їсти у будь-якому вигляді, вона зберігає всі свої властивості навіть після термічної обробки. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
В Україні зібрано майже 48 млн тонн зернових культур
Станом на 14 листопада в Україні вже зібрано 47 936,5 тис. тонн зернових культур на площі 9 825,6 тис. га. Обмолочено 84% площ, засіяних цими культурами. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки, довкілля та сільського господарства України.
56 хвилин тому
Як швидко почистити гарбуз із товстою шкіркою
Чищення сирого гарбуза для багатьох господинь стає непростим випробуванням – особливо, якщо сорт цієї культури має щільну шкірку. Однак досвідчені кухарі добре знають, що в цій справі потрібні зовсім не надмірні зусилля, а трохи кмітливості. І в цій публікації ми розповімо, як можна швидко і без зусиль почистити гарбуз в домашніх умовах.
2 години тому
Сезон цукроваріння на Тернопільщині триватиме до січня. Планують виготовити близько 240 тис. т цукру
Станом на початок листопада цукрові заводи Тернопільщини виготовили понад 157 тисяч тонн цукру. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації Володимир Стахів.
3 години тому
Земляки з Києва та закордону зміцнюватимуть взаємодію з рідним Тернопіллям
У Збаразькому замку підписали Меморандум про партнерство між Тернопільською обласною військовою адміністрацією та громадською організацією «Тернопільське земляцтво в м. Києві «Тернопілля». Документ спрямований на зміцнення взаємодії між уродженцями Тернопільщини, які живуть і працюють у столиці та за кордоном, і рідним регіоном.
17 годин тому
Максимум користі: дієтологи назвали найкращий час, коли можна їсти яблука
Фрукти мають бути у щоденному раціоні кожної людини, адже це простий спосіб отримати необхідні організму вітаміни. Найдоступнішими незалежно від сезону є яблука, але у деяких можуть виникнути питання, коли їх краще їсти, щоб принести максимум користі.
22 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.