Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Запитуєте – відповідаємо: чим корисний яблучний оцет і як його приготувати

У редакцію «Сільського господаря» звернувся тернополянин Володимир Михайлович Верницький. Наш постійний читач попросив, щоб ми розповіли про користь яблучного оцту та рецепт його приготування.

Запитуєте – відповідаємо: чим корисний яблучний оцет і як його приготувати

У редакцію «Сільського господаря» звернувся тернополянин Володимир Михайлович Верницький. Наш постійний читач попросив, щоб ми розповіли про користь яблучного оцту та рецепт його приготування.

12 місяців тому Джерело:

Спирт у яблучному оцтові формується природним шляхом – у результаті ферментації виділяються цукри, а з них уже утворюється спирт.

  
Науковці з Національного інституту здоров’я США  провели низку досліджень, щоб з’ясувати, чи має яблучний оцет позитивний вплив на організм людини. Вчені вважають, що секрет користі полягає у наявності флавоноїдів, унікальних кислот і сполук. 


Яблучний оцет містить мікроелементи кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк; катехін; галову, кавову, ферулову кислоти. 
Загалом користь яблучного оцту проявляється у боротьбі зі шкідливими бактеріями, адже в ньому від 5 до 6% оцтової кислоти. Також він є природним пробіотиком, здатен стимулювати імунну систему та покращувати роботу кишківника. Нарешті, оцет із ферментованих яблук містить антиоксиданти. Вважають, що чим темніший колір продукту, тим більше в ньому відповідних сполук. 


Рецепт приготування: 


На 1,7–1,8 л: 1 кг яблук (+ для приготування фрешу), 1 л води, 1 л яблучного фрешу, яблучний жмих, 0,5 ч. л. сухих дріжджів (за необхідності), 2 ст. л. цукру. 


Вичавіть сік, знадобиться 1 л. Жмих, що утвориться під час приготування, не викидайте. Поріжте яблука довільними шматочками. Якщо ви використовуєте домашні, зірвані з дерева, злегка їх сполосніть. Бактерії, що залишаться на яблуках, сприятимуть приготуванню оцту. Якщо ж ви купили в магазині чи на базарі, тоді пізніше додайте до складених у банку інгредієнтів 0,5 ч. л. сухих дріжджів. 


Викладіть шматочки яблук у банку, залийте 1 л води та 1 л яблучного фрешу, додайте яблучний жмих, 2 ст. л. цукру та за необхідності 0,5 ч. л. сухих дріжджів. Накрийте марлею та залиште за кімнатної температури на 50 днів. Раз на 2 дні перемішуйте вміст банки. Через 50 днів процідіть оцет через чисту марлю. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Якою буде погода у вересні
Цього року погода у вересні в Україні буде у межах норми. Про це повідомили синоптики Українського гідрометцентру. Очікується, що кількість опадів та температура відповідатимуть середнім показникам.
7 годин тому
Школярка з Тернополя здобула бронзу на Міжнародній олімпіаді в Індії
Тернопільська школярка Уляна Гербут здобула бронзову медаль на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики. Десятикласниця Тернопільського академічного ліцею «Українська гімназія» імені Івана Франка представляла Україну в складі національної збірної.
8 годин тому
Чим полити огірки, щоб довше плодоносили
Городники поділилися досвідом і розповіли про підживлення, після якого огірки плодоноситимуть на кілька тижнів довше за свій звичайний термін. Це підживлення стовідсотково натуральне, тож урожай буде максимально корисним.
8 годин тому
Яблука дорогі, тому українці… їдять банани
Як не парадоксально, але попри серйозну логістику банани в Україні все ж суттєво дешевші від екзотичних бананів. Тому й не дивно, що від початку року Україна закупила бананів на $143 млн. Про це свідчать дані Державної митної служби України.
8 годин тому
Продукти, які зміцнюють кістки: що варто включити у раціон
Міцні кістки - запорука здоров’я на довгі роки. Щоб уникнути остеопорозу та зберегти опорно-руховий апарат у відмінному стані, важливо не лише вести активний спосіб життя, а й правильно харчуватися.
9 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.