Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Вбивство Ірини Фаріон - це «постріл в Україну»

Після замаху 19 липня, у лікарні Львова померла український мовознавець, педагог, науковець, доктор філологічних наук, професор, народний депутат України VII скликання, публіцист, блогер Ірина Фаріон… Політична сила ВО «Свобода», до якої належала політикиня, назвала її вбивство «наказом Москви».

Вбивство Ірини Фаріон - це «постріл в Україну»

Після замаху 19 липня, у лікарні Львова померла український мовознавець, педагог, науковець, доктор філологічних наук, професор, народний депутат України VII скликання, публіцист, блогер Ірина Фаріон… Політична сила ВО «Свобода», до якої належала політикиня, назвала її вбивство «наказом Москви».

2 місяці тому Джерело:

«Вбивство Ірини Фаріон здійснено за наказом Москви, незалежно від того, який виродок безпосередньо його виконав», - йдеться в заяві ВО «Свобода». Партійці вважають, що треба повністю нейтралізувати в Україні московську агентуру, в які б шати вона не вбиралася, заборонити її організаційні структури, знищити її фінансову та матеріальну спроможність».


Багато відомих людей відразу правильно розставили акценти у цьому злочині. Зокрема, співачка Марія Бурмака наголосила, що більше ніхто не зможе так відстоювати українську мову, як покійна Ірина Дмитрівна.  «Це був постріл в Україну. Ірина Фаріон у своєму УouTube-каналі розповідала про видатних українців, які загинули за ідею. За ідею загинула і вона сама. Навряд чи хтось захищатиме українську мову так затято і безкомпромісно. Мова має значення. За неї вбили Ірину Фаріон…», - написала артистка в Instagram.


Дуже виважена та політично обгрунтована точка зору відомого співака, поета, композитора, журналіста, Народного артиста України Анатолія Матвійчука: «Гадаю, зараз підуть недолугі коментарі від деяких «наших» ЗМІ, спробують знайти побутову версію цієї драми, або зроблять стрільця душевно хворою особою… Насправді ж ідеться про дуже серйозні речі. А саме - перехід цієї  війни у площину ментальну, тобто це, по суті, відкриття ще одного, невидимого фронту, але спрямованого конкретно проти яскравих представників української нації, які сьогодні уособлюють її розум, чітку логіку, потужний інтелект, інтуїцію і пристрасне серце. Це початок війни проти тих, кого не обдуриш примітивною галасливою пропагандою, кого не купиш за гроші, кого не залякаєш адміністративними репресіями можновладців». 


Ця подія також говорить про те, вважає Матвійчук, що проти українців іде війна з кількох фронтів. І російський - не єдина загроза, оскільки є небезпека внутрішня. І цей ворог сьогодні перефарбований, перевзутий, переодягнений у вишиванки і озброєний патріотичними гаслами. До того ж він володіє потужним адмінресурсом, який починає застосовувати все активніше. 


На переконання Анатолія Матвійчука, влада завжди добре розуміла, що нездари, грошолюби і марнославці не такі страшні, як талановиті безкомпромісні особистості. І влада вирішила не ризикувати, чекаючи, поки кумири народу не почнуть говорити йому правду голосніше. 


«Правда - це завжди проблема для тих представників влади, які намагаються зберегти її будь-якою ціною. Ірина Фаріон очолювала список людей, які вели і ведуть постійну просвітницьку роботу - чого варті її блоги на Ютубі, присвячені видатним особистостям українського національного руху! А її катастрофічне невміння мовчати і знаходити найемоційніші, найдошкульніші слова для характеристики тих чи інших постатей і ганебних явищ нашої дійсності… Її не зупиняли навіть одіозність і зірковий статус певних «недотоканних» осіб. Вона давала їм свою безкопромісну оцінку!», - пише Анатолій Матвійчук. 


Він не знає в інформаційному просторі нашої країни більш відчайдушної і сміливої особи, аніж Ірина Дмитрівна. Її не могли спинити, ані армії ботів в Інтернеті, ані відчайдушні зусилля окремих високих чиновників, ані адміністративні репресії. Ця жінка залишалася незламною, незважаючи на інформаційні хвилі відвертої ненависті і знущання блогерів, вона їздила по Україні зі своїми полум’яними виступами, використовуючи як привід презентацію своє нової книжки про мову. Вона була на цьому внутрішньому фронті один на один із цією україноненависницькою сворою. У цієї свори не вистачило аргументів... 


Журналіст вважає, що в даній ситуації напрошується єдиний висновок: розпочато хитру і таємну боротьбу з носіями українського духу, української свідомості і активного утвердження українського способу життя. А це, як стає вже зрозумілим, не влаштовує жодного з ворогів України - ні явних, ні прихованих, які розглядають її територію лише як надра, родючу землю і вигідний матеріальний актив. Хто виконавець цього замаху? Що це - провокація від явних чи таємних ворогів? Кому була вигідна смерть Ірини Фаріон?  Можливо, ми ніколи про це не дізнаємось…  


Але давнє переконання, що порятунок українців - справа рук лише самих українців, залишається актуальним! Тих, кого ще не утилізували на фронті і не деморалізували в тилу, позбавляючи електрики, води і постійно збільшуючи податки. Порятунок - лише в національній єдності. І в організаційних формах цієї єдності! Геть ілюзії! 


Тарас ВАСИЛІВ 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Кавунові шкірки як добриво: засіб, який творить дива
У складі шкірок від кавуна багато вітамінів і корисних речовин як для людини, так і для рослин. Якщо використовувати шкірки в якості домашнього добрива, то це позитивно позначиться на врожаї. Причому ефект буде помітний практично одразу.
11 годин тому
Перше золото за вісім років
Українські спортсмени продовжують вражати своєю результативність на Паралімпійських іграх. Зокрема, українець Віктор Дідух став чемпіоном Паралімпійських ігор-2024 з настільного тенісу. Про це повідомив Національний комітет спорту інвалідів України у Facebook.
12 годин тому
Премія імені першого бургомістра-українця Тернополя Володимира Лучаківського
Цього року до Дня місцевого самоврядування в Тернополі традиційно присуджуватимуть та вручатимуть Премії імені першого бургомістра-українця Тернополя Володимира Лучаківського. Урочисте нагородження номінантів премії відбудеться 7 грудня у День місцевого самоврядування.
14 годин тому
Ігор Цвєтов завоював друге золото на Паралімпіаді-2024
7 вересня на Паралімпійських іграх у Парижі знову лунає український гімн після вражаючої перемоги Миколаївського бігуна-легкоатлета Ігора Цвєтова. Він став володарем золотих медалей на дистанціях 100 м та 200 м класу T35.
15 годин тому
Як ми копали бараболі
Баба Юстина завжди вставала вдосвіта. Кожний ранок вона починала з молитви і подяки перед образами (й тим же його закінчувала). Поки ми спали, баба тихенько розпалювала в печі й замішувала тісто на хліб. Вона не визнавала магазинних дріжджів, а по-старому, як її предки, пекла хліб на заквасці з житнього борошна (часом з вівса, ячменю чи на сироватці). З цього тіста баба також робила рум’яні пиріжки та завиванці.
15 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023 - 2024
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.