Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Пляцок «Веснянка» – надзвичайно ніжний та смачний десерт

Цей по-весняному яскравий, ніжний та соковитий десерт від нашої читачки Валентини Кузьмової стане ідеальним варіантом для домашнього чаювання.

Пляцок «Веснянка» – надзвичайно ніжний та смачний десерт

Цей по-весняному яскравий, ніжний та соковитий десерт від нашої читачки Валентини Кузьмової стане ідеальним варіантом для домашнього чаювання.

2 роки тому Джерело:

 

Необхідні продукти: 4 яйця, склянка цукру (250 мл), 2 склянки борошна, 2 ч. л. розпушувача, 190 мл олії без запаху, 150 г листя шпинату.

 

Крем: 800 г вершків 33%, пакетик лимонного желе (78 г), 100 мл гарячої води, 5 ст. л. цукрової пудри, пакетик ванільного цукру (8 г).

 

Додатково: 4 пакетики желе різного кольору.

 

Приготування: шпинат і 50 мл олії (від загальної кількості) збити блендером. Яйця з цукром збити міксером в пишну масу. Додати олію, що залишилася, просіяне борошно з розпушувачем і все перемішати на низьких обертах. Додати шпинат і знову все перемішати. Вилити у форму (d=25–35 см), застелену пергаментом, і випікати за температури 180 градусів 40 хвилин. Коли охолоне, верх акуратно зрізати.

 

Приготувати окремо кожне желе, порізати його на шматочки.

 

Крем: лимонне желе залити 100 мл гарячої води і розмішати до розчинення. Охолодити до кімнатної температури. Вершки збити з цукровою пудрою до кремового стану і тоненькою цівкою влити охолоджене лимонне желе. Знову збити міксером. 8 ст. л. крему покласти в окремий посуд. До крему, що залишився, додати порізане різного кольору желе і все перемішати. 

 

Корж просочити сиропом (вода, цукор, лимонний сік), тонким шаром намазати крем (8 ложок), зверху викласти крем із шматочками желе. Посипати подрібненою крихтою з коржа. 

 

Готовий пляцок покласти на ніч у холодильник.

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
З вересня 2026 року стипендії студентам зростуть удвічі
Уряд ухвалив рішення про суттєве збільшення державних виплат для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти. Підвищення почне діяти з початком навчального року - 1 вересня 2026-го. Таким чином академічні та соціальні стипендії в університетах і коледжах будуть підвищені вдвічі.
3 години тому
Вшанували пам’ять працівників поліції, які віддали своє життя за Україну
У Тернополі відбувся відкритий чемпіонат області з бойового мистецтва «Комбат Самозахист ІСО», присвячений вшануванню пам’яті працівників поліції, які віддали своє життя за незалежність і суверенітет України. Те, що чемпіонат відбувся саме у День Збройних Сил України, надало заходу особливої ваги та глибокого змісту.
3 години тому
У Дніпрі кози «захопили»… трамвай
У Дніпрі в трамваї №18 помітили свійських кіз. Тварини разом з господарем на рівних правах з іншими пасажирами переміщалися до потрібної локації громадським транспортом. Відповідне відео поширили міські Telegram-канали.
4 години тому
Улас Самчук – «український Гомер ХХ століття»
Є люди, які, незважаючи на різні суспільні кризи, залишаються вірними до останніх днів свого земного життя тій материзні, країні, яка дала їм життя. До них належить і видатний український письменник, один із найталановитіших майстрів пера ХХ століття, журналіст, публіцист, редактор, член уряду УНР у вигнанні, член ОУН (мельниківець) Улас Самчук.
4 години тому
Pantone представив новий колір року: що він символізує
Американський Інститут кольору Pantone оголосив колір 2026 року — Cloud Dancer. Це повітряний білий відтінок, який бренд визначає як символ спокою, тиші та відновлення внутрішньої рівноваги в умовах перевантаженого інформаційного середовища.
5 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.