Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Пляцок «Веснянка» – надзвичайно ніжний та смачний десерт

Цей по-весняному яскравий, ніжний та соковитий десерт від нашої читачки Валентини Кузьмової стане ідеальним варіантом для домашнього чаювання.

Пляцок «Веснянка» – надзвичайно ніжний та смачний десерт

Цей по-весняному яскравий, ніжний та соковитий десерт від нашої читачки Валентини Кузьмової стане ідеальним варіантом для домашнього чаювання.

2 роки тому Джерело:

 

Необхідні продукти: 4 яйця, склянка цукру (250 мл), 2 склянки борошна, 2 ч. л. розпушувача, 190 мл олії без запаху, 150 г листя шпинату.

 

Крем: 800 г вершків 33%, пакетик лимонного желе (78 г), 100 мл гарячої води, 5 ст. л. цукрової пудри, пакетик ванільного цукру (8 г).

 

Додатково: 4 пакетики желе різного кольору.

 

Приготування: шпинат і 50 мл олії (від загальної кількості) збити блендером. Яйця з цукром збити міксером в пишну масу. Додати олію, що залишилася, просіяне борошно з розпушувачем і все перемішати на низьких обертах. Додати шпинат і знову все перемішати. Вилити у форму (d=25–35 см), застелену пергаментом, і випікати за температури 180 градусів 40 хвилин. Коли охолоне, верх акуратно зрізати.

 

Приготувати окремо кожне желе, порізати його на шматочки.

 

Крем: лимонне желе залити 100 мл гарячої води і розмішати до розчинення. Охолодити до кімнатної температури. Вершки збити з цукровою пудрою до кремового стану і тоненькою цівкою влити охолоджене лимонне желе. Знову збити міксером. 8 ст. л. крему покласти в окремий посуд. До крему, що залишився, додати порізане різного кольору желе і все перемішати. 

 

Корж просочити сиропом (вода, цукор, лимонний сік), тонким шаром намазати крем (8 ложок), зверху викласти крем із шматочками желе. Посипати подрібненою крихтою з коржа. 

 

Готовий пляцок покласти на ніч у холодильник.

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
На Чортківщині відроджують різдвяні традиції Лемківщини
Лемківське Різдво - це особливий світ, де християнська молитва тісно переплелася з архаїчними народними звичаями, створюючи неповторну атмосферу духовного єднання. Саме збереженню та популяризації цього унікального спадку було присвячене виїзне засідання районної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина», яке відбулося в селі Босири Гусятинської громади.
13 хвилин тому
В Україні створили власну сирну мапу. На ній присутні й тернопільські виробники
У Києві представили першу сирну мапу України ‒ масштабний аналітичний інструмент, створений на основі результатів участі вітчизняних виробників у міжнародному конкурсі World Cheese Awards і національному конкурсі ProCheese Awards. Також випустили друкований путівник.
44 хвилини тому
Виправлення у трудовій книжці - не підстава для відмови в пенсії
Такі порушення на практиці зустрічаються дуже часто: ПФУ не зараховує спірний період роботи до страхового стажу. Запорізький окружний адміністративний суд визнав протиправною відмову Пенсійного фонду в зарахуванні страхового стажу через формальні недоліки в трудовій книжці.
1 година тому
В Україну йде мокрий сніг і суттєве похолодання
Найближчими днями в Україні очікується прохолодна погода, у західних та північних областях - дощ та мокрий сніг, у понеділок у низці регіонів туман, а від середи слід чекати істотного похолодання. Про це повідомили експерти Укргідрометцентру.
13 годин тому
Яблуко-гігант, що встановило рекорд України, важить 1 кілограм 281 грам
Киянин Юрій Кожем'якін виростив найбільше в Україні яблуко - вагою 1 кілограм 281 грам. Це досягнення офіційно внесено до Національного реєстру рекордів у категорію «Жива природа», повідомила у фейсбуці керівниця реєстру Лана Вєтрова.
14 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.