Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

На Тернопільщину приїхав знаний «олігарх», який планує вирощувати тут озимий льон

До Тернополя завітав Мішель Терещенко - українсько-французький підприємець і політик, з 2015 року - мер міста Глухів (батьківщина його пращурів). Нащадок роду українських промисловців і меценатів Терещенків. Відроджує в Україні льонарство. З підприємцем зустрівся народний депутат, секретар комітету аграрної політики і земельних відносин у Верховній Раді України Іван Чайківський.

На Тернопільщину приїхав знаний «олігарх», який планує вирощувати тут озимий льон

До Тернополя завітав Мішель Терещенко - українсько-французький підприємець і політик, з 2015 року - мер міста Глухів (батьківщина його пращурів). Нащадок роду українських промисловців і меценатів Терещенків. Відроджує в Україні льонарство. З підприємцем зустрівся народний депутат, секретар комітету аграрної політики і земельних відносин у Верховній Раді України Іван Чайківський.

2 роки тому Джерело:

«Шукаємо нові горизонти для вирощування, переробки та експорту української сільськогосподарської продукції. Мішель Терещенко - з відомого підприємницького роду - саме на Тернопіллі бачить перспективу для вирощування озимого льону і його переробки. В першу чергу, за рахунок клімату взимку та родючості ґрунтів. При сприятливих обставинах, вже на цю осінь можемо почати сівбу перших демоділянок. Думаю, що це міг би бути цікавий досвід для фермерів та сільгосптоваровиробників», - розповів Іван Чайківський. 


Нагадаємо, ще в листопаді минулого року сайт «Сільський господар» писав, що на Житомирщині, Сумщині й Тернопільщині заклали експериментальні ділянки озимого льону французької селекції. Про це розповів ініціатор проєкту MA’RIJANNI HEMP INDUSTRIAL PARK Мішель Терещенко. 


«Це перший експеримент із озимим льоном в Україні. Цей льон французької селекції може бути добре адаптований до змін клімату, коли взимку менше холоду, а навесні – тепло та сухо. Зараз треба змінювати структуру озимих культур з огляду на клімат», – зазначив тоді Терещенко. 


Він розповів, що озимий льон може використовуватися у текстильній промисловості, а його костриця – як будівельний матеріал та біомаса. 


Терещенко також зазначив, що збирає команду аграріїв, які зацікавлені вирощуванням озимого льону. Вочевидь, з цією метою він і приїхав нині на Тернопілля. Він відвідав промислові підрозділи компанії «Агропродсервіс», познайомився з її роботою, історією розвитку та досягненнями. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Максимум користі: дієтологи назвали найкращий час, коли можна їсти яблука
Фрукти мають бути у щоденному раціоні кожної людини, адже це простий спосіб отримати необхідні організму вітаміни. Найдоступнішими незалежно від сезону є яблука, але у деяких можуть виникнути питання, коли їх краще їсти, щоб принести максимум користі.
3 години тому
Що робити, якщо груша не родить: поради садоводів
Багато дачників нарікають, що не мають жодної втіхи від посаджених деревець груші. Якщо яблуньки гарно розвиваються і почали давати урожай уже на третій рік, то з грушею щось не так. Є кілька основних причин, чому груша може не давати плодів роками, втім, цю проблему просто вирішити, кажуть садоводи.
3 години тому
Андрій БАРАН: «Працюємо на українській землі для українців та Української держави»
Наприкінці важкого у всіх відношеннях 2025 року і напередодні професійного свята аграріїв цікавлюся виробничими досягненнями компанії «Агропродсервіс» у її генерального директора, заслуженого працівника сільського господарства України Андрія Барана. А розпочати розмову пропоную з її найбільшої галузі – рослинництва…
4 години тому
Від вишуканих супів до ароматних десертів: рецепти страв із гарбуза
Листопад приносить із собою не лише перші приморозки, а й щедрі дари осені, серед яких особливе місце посідає яскравий і корисний гарбуз. Він справжня знахідка для кулінарів, адже з ним можна приготувати безліч дивовижних страв – від вишуканих супів до ароматних десертів.
6 годин тому
«У серці медового Тернопілля»
У жовтні гостинне Тернопілля стало епіцентром солодких подій, приймаючи VI Форум ГО «Фундації жінок пасічниць» (Фундації) під промовистою назвою «У серці медового Тернопілля». Цей захід, що відбувся 25–26 жовтня, ознаменував нову еру для Фундації, адже вперше за свою історію проходив у виїзному форматі, залишивши столицю та розпочавши мандрівку Україною.
6 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.