Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

«Поставити на ноги!»

З такою метою у Заліщицькій міській лікарні відкрили відділення реабілітації пацієнтів із різними порушеннями мовного, мовленнєвого та рухового апаратів і неврологічних травм.

«Поставити на ноги!»

З такою метою у Заліщицькій міській лікарні відкрили відділення реабілітації пацієнтів із різними порушеннями мовного, мовленнєвого та рухового апаратів і неврологічних травм.

4 місяці тому Джерело:

У час повномасштабної війни з північним агресором постала загострена увага до медичної галузі. Відчутно це і на прикладах Заліщицької центральної міської лікарні. Скажімо, тут працює сучасна лабораторія, паліативне відділення, сучасна  техніка в інших кабінетах і палатах хворих, зокрема в діалізному відділенні. В одному з корпусів для послуг хворих встановили ліфт. А  днями відкрили реабілітаційне відділення. 


Ініціатором нововведень є головний лікар цього закладу Василь Оскоріп і вся дружня команда медперсоналу. Втілення цього проєкту – спільна робота багатьох досвідчених медиків різних спеціальностей. Тому й відповідає новоутворене відділення усім вимогам для впровадження реабілітаційної практики.  


…Того дня отці Роман Бронецький, Ярослав Шмиглик та Іван Сендзюк завітали до лікарні з Божим словом і свяченою водою. У кожній палаті, де перебувають на лікуванні хворі, їх чекали, бо молитва зцілює, як і напутні щирі побажання духовників, як і вправи та ліки медиків. 


У кожній палаті відділення – нові комфортні багатофункціональні ліжка, належні зручності, увага до підопічних обслуговуючого та медичного персоналу, яке очолює Олена Бардицька.  


У Заліщиках лікуватимуть як військовослужбовців, так  і цивільних після інсульту чи інфаркту міокарда, травматичних ушкоджень верхніх чи нижніх кінцівок, черепно-мозкових травм. 


«Це великий спектр допомоги нашої влади на всіх рівнях, – зазначив головний лікар Заліщицької центральної  міської лікарні Василь Оскоріп. – Наша лікарня має найбільше укладених договорів з Національною службою здоровʼя, а отже, за матеріально-технічним забезпеченням і підбором кадрів – заклад відповідає усім вимогам кластерної лікарні». Цю думку підтвердив і міський голова Іван Дрозд.  


Пізнавальну екскурсію учасникам дійства провела випускниця Тернопільського медуніверситету, ерготерапевтка Наталія Ставнича. У відділенні обладнаний і зал фізичної терапії, в якому господарює також випускник медуніверситету Андрій Бережнюк. На процедурах ми зустрілися із заліщанкою Ганною Копко, якій нещодавно замінили хворий суглоб. Це дороговартісний процес, але потрібні ще чималі зусилля, щоб міцно та впевнено стати на ноги, вільно пересуватися. 


«Мені дуже допомогли молоді вправні люди, які зацікавлені в результатах своєї праці та старань, – мовила жінка. – Мене привезли сюди з милицями. Я тут девʼятий день і уже відчуваю полегшення». 


Скрупульозно і відповідально поставилися до завдання майстри-ремонтники приміщень відділення, які все виконали з урахуванням вимог безбарʼєрності, а також в обладнанні санвузлів і лікувальної кухні, яку  використовуватимуть для поліпшення рухів кисті рук, зокрема пальців. Тут усе підпорядковано людям, які прагнуть активно жити, працювати, захищати країну. 


Найяскравіші світлини з цієї події зафіксувала для історії лікарні головна спеціалістка міськради Юлія Краєвська. Їй особливо болючі сторінки воєнного стану країни, адже на війні побували її два рідні дядьки: Анатолій від завданих тяжких ран на Сході помер, а Віталій Зварич – учасник оборони Донецького аеропорту, нині депутат міської ради – завжди відчуватиме біль тих побратимів, які стали на війні інвалідами. Тому Юлія завше налаштована на те, щоби факти з життя нинішніх оборонців України були зафіксовані на світлинах історії. 


Ольга ЛИЧУК,  
спеціальна кореспондентка «Сільського господаря» у Чортківському районі  
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Уряд схвалив Стратегію продовольчої безпеки до 2027 року
Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про схвалення Стратегії продовольчої безпеки України на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації». Про це повідомили на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.
6 годин тому
Аграрії зібрали вже 19 млн тонн ранніх зернових
В Україні тривають жнива ранніх культур. Вже зібрано понад 19 млн тонн зернових та понад 3 млн тонн олійних. Загалом обмолочено понад 5 871,9 тис. га, намолочено 22 324,6 млн. тонн нового врожаю. Аграрії Полтавщини завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур.
6 годин тому
Безкоштовна техніка для малих та середніх фермерів
Малі та середні аграрні підприємства Тернопільщини можуть подати заявку на безкоштовне користування технікою від Міжнародного благодійного фонду Говарда Г. Баффета «Жнива Перемоги» на осінню посівну.
6 годин тому
За три місяці тернопільським аграріям нарахували 22 млн грн за придбану с/г техніку українських виробників
В липні аграріям нарахували компенсації за придбану у червні українську сільгосптехніку на 72,2 млн грн. Загалом за три місяці дії програми аграріям нарахували вже майже 100 млн грн компенсації. Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.
6 годин тому
Прем'єр-міністр відзначив медиків з Тернопільщини
Напередодні Дня медичного працівника колективи двох медичних закладів Тернопільщини - КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» Тернопільської обласної ради і Тернопільська обласна клінічна лікарня отримали подяку від Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.
7 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.