Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Від верхівки – до хвостика. У чому користь редиски

Пучок редиски за вмістом вітаміну С не поступається лимону, трьом помідорам або десятку слив.

Від верхівки – до хвостика. У чому користь редиски

Пучок редиски за вмістом вітаміну С не поступається лимону, трьом помідорам або десятку слив.

2 роки тому Джерело:

 

Підрахували, що доросла людина повинна зʼїдати приблизно 660 г редиски за рік. Це мізерно мала кількість порівняно з іншими овочами і фруктами, однак зауважте: їдять редиску найчастіше весною, тоді, коли іншої свіжої зелені ще немає.

 

Незважаючи на свої маленькі розміри, редиска містить безліч корисних елементів. Вона багата на білок, вітаміни та мікроеле­менти: калій, кальцій, залізо, фосфор, на­трій, магній, марганець, мідь тощо. Завдя­ки тому, що аскорбінова кислота присутня в редисці у великій кількості і перебуває у вільному стані, вона легко і повністю за­своюється. Найбільше вітаміну С в редисці з яскравим забарвленням по всій поверхні. У коренеплодах з білими «носиками» його трохи менше, і ще менше в білих сортах. Гір­коти й аромату редисці надають ефірні олії, які поряд з іншими корисними властивостя­ми мають ще й бактерицидний ефект.

 

Корисне у редисці все – від верхівки до хвостика. Тому не поспішайте вики­дати листя, його теж можна і потрібно додавати у свій раціон – в салати, супи. Звичайно, за умови, що воно не прив’яле і не жовте. Його смак добре поєднується з яйцем, сметаною, сирами і копченос­тями.

 

Цей маленький рожевобокий лікар до­помагає розвʼзувати різні проблеми зі здоров’ям.

 

Посилює обмін речовин і сприяє кра­щому засвоєнню білкової їжі. Тому редиску рекомендують тим, хто має зайву вагу.

 

Клітковина редиски добре впливає на діяльність кишківника і допомагає виводи­ти з організму надлишковий холестерин.

 

Підвищує еластичність судин, що дає змогу використовувати редиску для профілактики захворювань, пов’язаних із кров’яним тиском.

 

Високо цінують дієтичні властивості редиски. Вона здатна виводити з організму шлаки.

 

Антоціан, що входить до складу шкірки овоча, має здатність пригнічувати ріст ра­кових клітин. Тому, на думку вчених, введення редиски у раціон два-три рази на тиждень допоможе захистити ваш організм від багатьох захворювань.

 

Редиску з обережністю слід вживати людям з виразковою хворобою шлунково-кишкового тракту, гастритом, ентероколі­том. У разі розладів кишківника так само варто на деякий час відмовитися від її спо­живання, тому що редиска має легкий про­носний ефект.

 

Налягати на редиску не слід тим, хто по­терпає від хронічних захворювань шлунка, дванадцятипалої кишки, підшлункової за­лози, печінки і жовчного міхура, а також серцево-судинної системи.

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
Три прості способи, які врятують навіть найбрудніші білі шкарпетки
Іноді навіть при частому та ретельному пранні на білих шкарпетках залишаються стійкі плями. Однак не потрібно поспішати викидати їх, оскільки ви можете використовувати ці шкарпетки повторно та надати їм друге життя.
2 години тому
Як діяти у разі травми: поради Центру громадського здоров’я
Сезонні травми, отримані внаслідок падіння та забоїв через ожеледицю, можуть проявитися з часом, тому, у разі незвичних симптомів, необхідно обов’язково звернутися до лікаря.
2 години тому
Народні прикмети на 2026 рік: якою буде зима і чи варто чекати хорошого врожаю
Зима здавна вважалася головним «інформатором» селянина, бо в холодні місяці уважно стежили за небом, снігом, вітром і поведінкою тварин, щоб зрозуміти, чого чекати від наступного року. Без прогнозів метеорологів та супутників можна читати природу точно й уважно.
15 годин тому
Аграрії розповіли, які добрива краще розсипати по снігу
Зимовий період відкриває перед садівниками можливість підготувати ділянку до весни без поспіху. Сніговий покрив стає природним механізмом, який допомагає добривам поступово проникати в землю разом із талою водою, забезпечуючи рослинам ідеальні умови для старту, зазначають аграрії.
16 годин тому
Десять продуктів, які гарантують міцний сон
Поганий сон може послабити вашу імунну систему, роблячи вас більш вразливими до вірусів. Але можна налаштувати себе на кращий нічний відпочинок, якщо дотримуватись здорових харчових звичок перед сном.
16 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.