Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

До перемоги! На полі та у війні…

Вже другий рік поспіль на Західноукраїнському чемпіонаті на найкращий гібрид кукурудзи та цукрових буряків не обходиться без рекордів. Так само, як і на товарних посівах «Агропродсервісу».

До перемоги! На полі та у війні…

Вже другий рік поспіль на Західноукраїнському чемпіонаті на найкращий гібрид кукурудзи та цукрових буряків не обходиться без рекордів. Так само, як і на товарних посівах «Агропродсервісу».

9 місяців тому Джерело:

Розрахунок стосовно дати проведення традиційного Західноукраїнського чемпіонату на найкращий гібрид кукурудзи та цукрових буряків був правильним. Якби у Настасівському відділенні компанії «Агропродсервіс» його не провели 19 жовтня, то наступного дня вже задощило… А так  чемпіонат видався неповторним, оригінальним. 


Як повідомила заступниця комерційного директора з насінництва ПАП «Агропродсервіс», організаторка демонстраційних посівів та проведення чемпіонату Галина Біловус, цього року на чемпіонаті представлено менше гібридів. Минулоріч на кукурудзяному полі їх було 152, а нинішнього - лише 134. І стосовно цукрового буряка оригінаторів теж трохи менше – лише три з 14 гібридами. Вочевидь, це можна списати на війну та конкуренцію… 


«Бо в ПАП «Агропродсервіс» уся кукурудза та цукрові буряки вирощувалася в однакових умовах, тобто з нашого боку все справедливо», - зазначила Галина Біловус. 


Її слова стосовно визначення підсумків чемпіонату підтвердила і завідувачка насіннєвої лабораторії Наталія Сікорська: «Відібрані зразки, які привозять з демонстраційних полів, ми висипаємо на експрес-аналізатор для визначення вологості. Результат заносимо в комп’ютер і їх виводять на великий екран у полі, де представники різних компаній мають змогу відразу все бачити». 


За словами Наталії Тарасівни, вологість кукурудзи цього року набагато краща ніж минулого: «Зараз маємо вологість від 20 до 32. Якщо порівнювати з минулим роком, тоді більше половини гібридів мали вологість більше 36. Навіть були випадки, що вологомір не міг зафіксувати результат». 


Приємно, що вже другий рік поспіль на Західноукраїнському чемпіонаті не обходиться без рекордів. Як і на товарних посівах «Агропродсервісу». Якщо минулого року цукрові буряки продемонстрували найвищу врожайність, відколи в компанії ними займаються, то цьогоріч, за словами генерального директора компанії «Агропродсервіс» Андрія Барана, «з рекордною урожайністю, яка коли-небудь була зафіксована на наших чемпіонатах, вийшов гібрид кукурудзи.  Йдеться про 173 ц/га. І в цілої групи гібридів є висока урожайність», - зазначив Андрій Степанович. Він підтвердив, що в цілому чемпіонат пройшов успішно і аграрії задоволені результатами. 


Отже, про цьогорічних переможців. 


У чемпіонаті з кукурудзи найкращим серед гібридів з ФАО (ступінь стиглості) нижче 250 стала транснаціональна корпорація Syngenta Group з гібридом селекції СИ МАРІМБА, ФАО 240, вологість 22,7%, урожайність 142,76 ц/га. 
У номінації «Найкращий гібрид кукурудзи з ФАО 260-300» переміг MAS 23М (ФАО 260, вологість 23%, урожайність 149,9 ц/га) від MAS Seeds Україна. 


Переможцем номінації «Найкращий гібрид кукурудзи з ФАО вище 310» став КВС ІНТЕЛЕГЕНС (ФАО 380, вологість 29,8%, урожайність 173,17 ц/га) компанії KWS. 


І, нарешті, представник одної з найбільших селекційних компаній, яка входить у п’ятірку світових лідерів з виробництва насіння (KWS) став найкращим і в номінації «Найкращий гібрид кукурудзи з ФАО вище 300 з найвищою вологовіддачею» (КВС РІКАРДО, ФАО 320, вологість 22,2%, урожайність 151,06 ц/га). 


Серед цукрових буряків лідером у номінації «Найкращий гібрид цукрових буряків з найвищою цукристістю коренеплодів» став гібрид КВС ВАЛОНІЯ компанії KWS – 18,62%. 


У номінації «Найкращий гібрид цукрових буряків з найвищою урожайністю коренеплодів» перемогла компанія БЕТАСІД (гібрид BTS 2730, урожайність 971,3 ц/га). 


І в номінації «Найкращий гібрид цукрових буряків з найвищим виходом цукру на 1 га» знову не було рівних компанії KWS з гібридом КВС ВАЛОНІЯ – 17,72 тонни. 


Після чемпіонату представники компаній висловили вдячність організаторам і за ідеальні умови проведення, і за гостинність. Пообіцяли наступного року приїхати з новими пропозиціями. Скажімо, менеджер по роботі з ключовими клієнтами департаменту цукрових буряків компанії KWS-Україна Ігор Кадуцький подякував компанії «Агропродсервіс» за тривалу, взаємовигідну й тісну співпрацю та надану можливість продемонструвати нові гібриди. А перемога в кількох номінаціях «лише підкреслює якість насіння гібридів компанії KWS».


Розповідаючи про свої враження від ІХ Західноукраїнського чемпіонату на найкращий гібрид кукурудзи та цукрових буряків та підбиваючи підсумки, генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран у першу чергу подякував Збройним силам України, які стримують ворога, виганяють окупантів з нашої землі та дають можливість аграріям займатися своєю важливою роботою – годувати і армію, і народ, пильнувати продовольчу безпеку в Україні і світі. 


На моє запитання на який рекорд (після бурякового та кукурудзяного) компанія «Агропродсервіс» сподівається під час наступного, ювілейного чемпіонату, Андрій Степанович зізнався: «Хай би навіть був меншим урожай, але щоб прийшла довгоочікувана перемога! Це сьогодні головне. Від цього залежить майбутнє наше і нашої держави. Ми всі цього прагнемо, чекаємо і  допомагаємо Збройним силам пошвидше здолати ненависного окупанта». 


Василь ТОМИН 
Світлини Ярослава СТАРЕПРАВА 



 

 

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
У кого з 1 серпня не буде права на відстрочку від мобілізації
Війна в Україні не закінчена, а це означає, що триває мобілізація. Деякі категорії громадян мають право на відстрочку, але далеко не всі - у багатьох українців є ризик її втратити. Хто ж має право на відстрочку від мобілізації, а в кого більше не буде таких бонусів.
28 хвилин тому
Уряд схвалив Стратегію продовольчої безпеки до 2027 року
Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про схвалення Стратегії продовольчої безпеки України на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації». Про це повідомили на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.
15 годин тому
Аграрії зібрали вже 19 млн тонн ранніх зернових
В Україні тривають жнива ранніх культур. Вже зібрано понад 19 млн тонн зернових та понад 3 млн тонн олійних. Загалом обмолочено понад 5 871,9 тис. га, намолочено 22 324,6 млн. тонн нового врожаю. Аграрії Полтавщини завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур.
15 годин тому
Безкоштовна техніка для малих та середніх фермерів
Малі та середні аграрні підприємства Тернопільщини можуть подати заявку на безкоштовне користування технікою від Міжнародного благодійного фонду Говарда Г. Баффета «Жнива Перемоги» на осінню посівну.
15 годин тому
За три місяці тернопільським аграріям нарахували 22 млн грн за придбану с/г техніку українських виробників
В липні аграріям нарахували компенсації за придбану у червні українську сільгосптехніку на 72,2 млн грн. Загалом за три місяці дії програми аграріям нарахували вже майже 100 млн грн компенсації. Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.
15 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.