Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

На Тернопільщині стартував сезон цукроваріння

Днями сезон цукроваріння на Тернопільщині започаткував Збаразький цукрозавод групи компаній «Радехівський цукор». Як розповів нашому кореспонденту начальник відділу сировини компанії Роман Борисюк, уже в четвер, 14 вересня під виробниче навантаження стане Козівський цукровий, а в неділю планують запустити один з найпотужніших в Україні Чортківський цукровий завод. 22 вересня запрацює Хоростківський цукрозавод. Загалом у Тернопільській області працюватиме чотири цукрозаводи компанії «Радехівський цукор».

На Тернопільщині стартував сезон цукроваріння

Днями сезон цукроваріння на Тернопільщині започаткував Збаразький цукрозавод групи компаній «Радехівський цукор». Як розповів нашому кореспонденту начальник відділу сировини компанії Роман Борисюк, уже в четвер, 14 вересня під виробниче навантаження стане Козівський цукровий, а в неділю планують запустити один з найпотужніших в Україні Чортківський цукровий завод. 22 вересня запрацює Хоростківський цукрозавод. Загалом у Тернопільській області працюватиме чотири цукрозаводи компанії «Радехівський цукор».

2 роки тому Джерело:

За словами в. о. голови правління Національної асоціації цукровиків України («Укрцукор») Назара Михайловина: «Прогнози на виробничий сезон 2023 року стосовно очікуваних площ посіву та потенційного врожаю цукрових буряків не лише справдилися, а й перевершили очікування. Якщо напередодні посівної кампанії ми очікували на 239 тис. га площі посіву під цукровим буряком, то наразі, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, маємо 249,9 тис. га. Це більше, ніж у довоєнному 2021 році, коли Україна вирощувала культуру на 220 тис. га.

 
Проте остаточні висновки сьогодні робити завчасно, оскільки вегетаційний період цукрових буряків триває і все залежатиме від подальших погодно-кліматичних умов. Урожайність цукрових буряків у поточному році прогнозується в межах 500-550 ц/га. Цукристість, за даними учасників асоціації, також відповідає минулорічним показникам - від 14,5 до 16-17%. 


Сезон збирання цукрових буряків цьогоріч розпочався 20 серпня у Вінницькій і Черкаській областях. Переробку цукрових буряків здійснюватимуть 30 цукрових заводів. До минулорічних підприємств додалися ще сім цукрових заводів, з яких три - на Київщині, два - на Житомирщині, по одному - у Хмельницькій та Тернопільській областях».

 
Тарас БОГДАНЮК 
 

3
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
Як нарізати цибулю без сліз: простий спосіб, про який мало хто знає
Серед багатьох перевірених порад, які полегшують роботу на кухні, існує один надзвичайно простий спосіб, що дозволяє нарізати цибулю без сліз. Цибуля викликає сльози через речовини, що виділяються при її розрізанні. Коли ніж ушкоджує цибулину, у повітря вивільняються сірковмісні сполуки, які дратують наші очі.
11 годин тому
В Україні за два місяці планують приватизувати 8 спиртзаводів, два - з Тернопільщини
Фонд державного майна України (ФДМУ) протягом найближчих двох місяців планує виставити на приватизацію 8 спиртових заводів загальною вартістю близько 250 млн грн. Цей крок є частиною масштабної реформи, спрямованої на демонополізацію ринку, посилення боротьби з тіньовим обігом спирту та залучення інвестицій у галузь.
11 годин тому
Україна виграла медальний залік Дефлімпіади-2025, завоювавши 100 нагород
На рахунку «жовто-синіх» 32 золотих медалі, 39 - срібних та 29 бронзових нагород. Зазначимо, що фактичне друге місце посіли «нейтральні спортсмени», але в офіційний залік їхні 52 медалі не пішли, тому найближчим переслідувачем України вважається команда США – 36 медалей.
12 годин тому
Три продукти, які провокують печію
Печія може зіпсувати настрій на весь день, але часто ми навіть не здогадуємося, що провокуємо її власним раціоном. Є три головні продукти, які найчастіше викликають кислотний рефлюкс та печію, тому варто вживати їх обережно.
14 годин тому
Як правильно прати пуховик: поради
Пуховики чудово гріють узимку, але після кількох сезонів потребують прання. Якщо зробити це неправильно — пух зіб’ється у грудки і куртка втратить вигляд та теплоізоляцію.
15 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.