Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Смачне покликання чортків'янки Оксани Степанової

Продовжуємо розповідати вам, дорогі читачі про людей, які знайшли своє істинне покликання у житті. Сьогодні нашою героїнею є уродженка мальовничого села Біла Чортківського району Оксана Степанова.

Смачне покликання чортків'янки Оксани Степанової

Продовжуємо розповідати вам, дорогі читачі про людей, які знайшли своє істинне покликання у житті. Сьогодні нашою героїнею є уродженка мальовничого села Біла Чортківського району Оксана Степанова.

12 годин тому Джерело:

За  освітою пані Оксана – бухгалтерка, і цій професії вона присвятила майже десять років, працюючи у бухгалтерії на пошті. Однак незважаючи на стабільність, вона глибоко відчувала, що перебуває не на своєму місці, а робота не приносила бажаного морального задоволення та реалізації. 
Нині Оксана Степанова – кондитерка, яка ламає стереотипи. Жінка не лише творить кулінарні шедеври, а й обожнює спорт. Щоранку, ще до того, як взятися за  випікання смаколиків, вона пробігає 5–10 кілометрів. Така фізична активність допомагає їй підтримувати високий рівень енергії, необхідний для творчої та виснажливої роботи кондитерки, а також знаходить баланс між солодкими творіннями та здоровим способом життя... 


Жінка каже, переломний момент у її житті настав під час декретної відпустки з другою дитиною. Як і багато жінок, вона вирішила спробувати себе у чомусь новому. «Спекла один торт, тоді інший – то мамі на день народження, то подрузі. І так пішло-поїхало, як зламане радіо, – з усмішкою пригадує жінка. – Це було пʼятнадцять років тому. Соцмережі тоді ще не були надто поширені, тож люди передавали інформацію одні одним, мовляв Оксана Степанова пече, і добре пече!» Цей «сарафанний маркетинг» став потужним поштовхом для розвитку її нової пристрасті. 


Пані Оксана пригадує, як на початках вона буквально загорілася цією роботою, з ентузіазмом шукаючи ідеї, опановуючи нові рецепти та експериментуючи зі смаками. З кожним разом замовлень ставало дедалі більше і більше, що змусило її замислитися про майбутнє. Тому після декретної відпустки, Оксана Степанова зрозуміла, що стоїть перед доленосним вибором. З одного боку – стабільна, передбачувана, але монотонна державна робота, яка не приносила задоволення. З іншого – кондитерська діяльність, яка спершу здавалася ризикованою та непередбачуваною, але на кухні у жінки виростали справжні крила, з’являлося непереборне бажання і натхнення для творчості. Тож вирішила ризикнути і робити те, що надихає, що приносить радість їй самій та її клієнтам. Відтоді не було й дня, коли вона не подякувала би Богу, що відважилася на цей сміливий крок. 


Оксана Степанова стала чи не найпопулярнішою кондитеркою на Чортківщині. Жінка пече найрізноманітніші смаколики: від невеличких, елегантних десертів на дні народження, до складних, кілька ярусних тортів на весілля. В її асортименті також різноманітні тістечка, сучасні вишукані десерти та безліч інших солодощів. Пані Оксана зазначає, що за п’ятнадцять років її кондитерської діяльності смакові уподобання людей змінювалися кілька разів, що вимагало постійної адаптації та навчання. «Коли я розпочала займатися випіканням тортів, це були переважно торти з великою кількістю масляного крему. Пригадую, як робила різні квіти з крему, – розповіла кондитерка. – Далі в моду пішла цукрова мастика різних кольорів, а зверху неї – фігурки. Вони були особливо популярні на дитячі дні народження. У Чорткові тоді не було де купити готові фігурки, тож я власноруч ліпила з тієї мастики різних казкових героїв, мусила знати напам’ять усі мультики! Останнім часом торти покриває крем-сиром, а торти з так званим велюровим покриттям або ж кілька ярусні – шоколадним ганашем». 


Незважаючи на п’ятнадцятирічний досвід, жінка каже, що навчається постійно. Вона увесь час намагається тримати руку на пульсі кондитерських тенденцій і дивувати своїх клієнтів новими, цікавими і сучасними десертами. Тож новітні десерти, як-от шу, тарталетки, мусові тістечка, моті, зефір, капкейки, чизкейки тощо, для жінки – це вже давно пройдений етап, і вона завжди шукає, що ще можна освоїти. «Читаю багато, дивлюсь різні відео, –ділиться Оксана. – А ще проходжу безліч різноманітних курсів і семінарів. Ще на початках їздила на майстер-класи з ліплення квітів, випікання пряників, виготовлення зефіру тощо. Оскільки мені важливо кожну деталь виконувати власноруч, доводячи до досконалості. З початком війни більшість курсів проводять дистанційно в онлайн-форматі, тож навчаюся просто на власній кухні. Купую навчальні марафони, спілкуюся з кондитерами зі всієї країни, обмінюючись досвідом та ідеями». 


В Оксани – велика і надійна підтримка – 17-річна донька Анна та 25-річний син Василь, який мешкає у столиці. Поки донька-випускниця дещо допомагає мамі на кухні, син-айтівець теж не стоїть осторонь, а розробив для мами спеціальну комп’ютерну програму, за допомогою якої їй легко можна порахувати затратну вартість торта чи будь-якого десерта.  


«Знаєте, часто люди телефонують і лише запитують, яка ціна за кілограм. Не запитуючи, наскільки складні інгредієнти чи натуральні вони. І це не правильно! – наголошує пані Оксана. – Я скажу зі свого досвіду: під час випікання тортів чи інших десертів я використовую лише натуральні, якісні продукти. Нині популярні ягідні начинки, то я заготовляю їх сама, щоб бути впевненою у свіжості. Тож за якість своїх тортів я впевнена на всі сто відсотків!». 


Незважаючи на складні сучасні реалії, у чортківʼянки чимало замовлень, каже, нема й дня, аби вона не працювала. Оксана Степанова мріє не зупинятися на досягнутому і має амбітні плани на майбутнє: відкрити невеличку кав’ярню, де частуватиме гостей як ароматною кавою, так і своїми неймовірно смачними десертами, створеними з любовʼю та майстерністю. А я взяла з жінки обіцянку, що вона неодмінно запросить нас на відкриття. Тому, далі буде… 


Зоряна ДЕРКАЧ 

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Найочікуваніша подія молочного року
Асоціація виробників молока щиро запрошує на масштабну галузеву подію - Національний День Ферми, який відбудеться 4 вересня 2025 року на базі ПАП «Агропродсервіс».
6 годин тому
Аби «голубий вогник» приносив лише радість і комфорт
У Тернопільській філії ГАЗМЕРЕЖІ відбувся традиційний конкурс професійної майстерності бригад аварійно-диспетчерської служби. Упродовж двох тижнів 64 бригади дільниць аварійно-диспетчерської служби змагалися за звання «Краща бригада АДС». Конкурс включав: теоретичні знання та практичні навички; комунікацію та координацію; імітацію аварійних ситуацій; домедичну та фізичну підготовку; обмін досвідом.
6 годин тому
Погода у вересні: холод, заморозки і навіть сніг
Уже на початку вересня українців чекають різкі погодні зміни: від тепла на півдні - до заморозків і навіть снігу в Карпатах. Такий неочікуваний прогноз зробила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.
6 годин тому
Газ відключатимуть навіть за 40-50 гривень боргу…
Навіть невелика заборгованість тепер може обернутися для українців серйозними проблемами. Головна компанія-газопостачальник країни ввела нові жорсткі правила. «Нафтогаз України» попередив про відключення газу навіть за мінімальні борги: вже від 40–50 гривень.
6 годин тому
Цьогоріч за парти вперше сядуть 7343 учні: як Тернопільщина готується до нового навчального року
Напередодні старту 2025/2026 навчального року на Тернопільщині завершується підготовка освітніх закладів. Як розповіла начальниця департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольга Хома, здобуття загальної середньої освіти в області цього року забезпечуватимуть 534 заклади загальної середньої освіти, що на 17 менше, ніж у попередньому навчальному році.
7 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.