Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Коли збирати перець: не пропустіть ідеальний час

Час дозрівання перцю залежить від його сорту. Зрозуміти, що перець уже готовий до збирання можна за його кольором.

Коли збирати перець: не пропустіть ідеальний час

Час дозрівання перцю залежить від його сорту. Зрозуміти, що перець уже готовий до збирання можна за його кольором.

16 годин тому Джерело:

У різних сортів різний колір при дозріванні. Зрілий перець може бути червоним, жовтим або біло-лимонним, пише Gazeta.ua.

 

Якщо перець темно-зеленого кольору, це означає, що він не дозрів і збирати його ще зарано. Можна спробувати перець на смак. Недозрілий нагадуватиме траву, а його стінки будуть занадто тонкими.

 

Є два види стиглості перцю - технічна і біологічна. При технічній стиглості його можна прибирати з грядок для подальшого зберігання. У такому стані перець зазвичай зелений. Однак, колір може бути темним, світлішим або зелено-білим. На цій стадії овоч рідко стає жовтим.

 

Біологічна - це вже справжня зрілість перцю. Він уже може бути різних кольорів: і яскраво-жовтого, й червоного, помаранчевого та інших.

 

Гострий перець

Гострий перець прибирають з грядок, коли він досягне повної зрілості. Стручки можуть стати червоними, помаранчевими або жовтими. Зберігають гострий перець в особливих умовах. Чим стигліший плід, тим він буде гіркішим. Але через природну гіркоту він майже не схильний до гниття. Якщо хочете, щоб перець був не дуже гострим, можна зірвати стручки, поки овоч ще не дозрів. Гострий перець дозріває переважно за 2-3 місяці.

 

Болгарський перець

Стиглий болгарський перець дуже погано зберігається. Тому його доведеться або відразу їсти, або переробляти. Зважаючи на це, радять збирати стручки, які знаходяться у фазі технічної стиглості. Вона настає приблизно за 2-2,5 місяці після того, як з'явилися сходи. На цей час стручки досягають потрібного розміру, але ще не мають відповідного забарвлення. Технічно стиглий перець може лежати до двох місяців або навіть більше.

 

За цей час стручки дозрівають, не втрачаючи харчових і товарних якостей. Зрілість із технічної стане біологічною за декілька днів або тижнів. Це залежить від температури повітря. Чим вона вища, тим швидше дозріває перець. Довго його можна зберігати при температурі від +7 до +10℃в період дозрівання.

 

Солодкий перець

Солодкий перець збирають тоді, коли він уже біологічно дозрів. Але довго зберігати його не можна. Тому краще зібрати перець за технічної стиглості й покласти на зберігання. За два місяці він дозріє. Щоб перець швидше достиг, тримайте його в добре освітленому місці.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Оце поперло! Купив два лотерейні квитки у різних магазинах - і обидва виграшні!
У США чоловік купив два лотерейні квитки у різних магазинах і обидва виявились виграшними. Щасливчик – Пол Коркоран із штату Массачусетс - зізнався, що поки не знає, куди витратить гроші. Лише обидва магазини, де чоловік придбав квитки, отримають виплату в 10 тисяч доларів.
24 хвилини тому
Кабмін вніс суттєві зміни до критеріїв бронювання працівників
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 847, яка вносить суттєві зміни до Критеріїв та порядку визначення підприємств, установ та організацій, що є критично важливими для функціонування економіки, забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, а також для потреб Збройних Сил та інших військових формувань.
2 години тому
Українські аграрії хочуть торгувати з Європою. А що Європа?
Після тривалих перемовин нарешті є угода між ЄС та Україною про торгівлю агропродукцією. Подробиці тримають у секреті, тож сільгоспвиробники занепокоєні – чи будуть умови справедливими. Чи означає це, що справжнього компромісу ще не досягнуто?
2 години тому
Польський метод вирощування великої та рівної моркви
Виростити смачну, соковиту та ідеально рівну моркву по 15-20 см завдовжки не так вже й складно. Є один цікавий метод, з яким ваш врожай щоразу буде саме таким. А деколи на грядці збиратимете навіть більші морквини. Аграрії показали польський спосіб вирощування великої та рівної моркви.
3 години тому
В Україні створять єдину платформу для контролю якості питної води
Міністерство розвитку громад та територій України разом із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) запускає розробку нової інформаційно-аналітичної платформи для контролю стану питної води та водовідведення.
3 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.