Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Варення, джеми, соуси із вишні: перевірені рецепти

Вишня – справжня королева українських садів. Соковита, кисло-солодка, із характером – вона пасує і до десертів, і до м’ясних страв. А ще чудово зберігається у вигляді варення, джемів і навіть соусів.

Варення, джеми, соуси із вишні: перевірені рецепти

Вишня – справжня королева українських садів. Соковита, кисло-солодка, із характером – вона пасує і до десертів, і до м’ясних страв. А ще чудово зберігається у вигляді варення, джемів і навіть соусів.

7 годин тому Джерело:

Якщо вам хочеться чогось особливого – ловіть добірку перевірених і несподівано смачних вишневих рецептів. 


Вишневе варення з лавандою 


Інгредієнти: 1 кг вишень (без кісточок),  800 г цукру,  1 ч. л. сушеної лаванди (або кілька квіточок свіжої),  0,5 лимона. 


Приготування: засипати вишні цукром, нехай пустять сік (на 2–3 години). Додати лаванду, довести до кипіння, варити 5–7 хвилин, зняти з вогню. Настояти кілька годин. Повторити варіння ще двічі, додаючи лимонний сік наприкінці. Варення має густу консистенцію і приголомшливий аромат. 


Джем із вишні та шоколаду 


Інгредієнти: 1 кг вишень,  700 г цукру,  100 г чорного шоколаду (72%), 1 ч. л. какао. 


Приготування: варити вишні з цукром, поки маса не загусне. Наприкінці додати шоколад і какао, перемішати до однорідності. Гарячий джем розкласти в стерильні баночки. Виходить справжнє гастрономічне задоволення. 


Вишневий чатні з імбиром 


Інгредієнти: 500 г вишень,  1 середня цибулина,  50 г родзинок, 50 мл яблучного оцту,  1 ст. л. меду,  1 ч. л. тертого імбиру,  дрібка кориці, чорного перцю і солі. 


Приготування: вишні подрібнюємо, змішуємо з рештою інгредієнтів і тушкуємо на повільному вогні 30–40 хвилин. Соус має бути густим і пряним. Добре смакує з качкою, індичкою чи печеним сиром. 


Пікантний соус до м’яса-гриль 


Інгредієнти: 400 г вишень,  2 зубчики часнику,  2 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. меду, дрібка перцю чилі. 


Приготування: усі інгредієнти змішати й перебити блендером. Прокип’ятити 5–7 хвилин до легкої густоти. Подавати до м’яса гарячим або остудженим – у будь-якому варіанті вишня додає страві глибини й несподіваної кислинки. 


Вишнево-м’ятний сироп для напоїв 


Інгредієнти: 1 кг вишень,  600 г цукру,  сік половини лимона,  кілька гілочок м’яти. 


Приготування: варити вишні з цукром і лимонним соком до м’якості, додати м’яту і залишити на 30 хвилин настоятися. Процідити, довести сироп до кипіння ще раз і розлити в пляшки. Смак – освіжаючий, із легкою прохолодною ноткою. 


Холодний соус із вишні та базиліку 


Інгредієнти: 300 г свіжих вишень,  1 ст. л. бальзамічного оцту,  0,5 ч. л. цукру,  1–2 гілочки свіжого базиліку,  сіль, перець – за смаком. 


Приготування: усі інгредієнти подрібнити до пюреподібного стану, настояти 15–20 хвилин. Соус подавати охолодженим. Особливо добре пасує до смаженої свинини чи баклажанів. 


Експериментуйте, поєднуйте й дивуйте своїх рідних несподіваними смаками літа! 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
У Козівській лікарні працює капелан
Відтепер у Козівській центральній районній лікарні з'явилася особлива постать — капелан. До команди КНП «Козівська ЦРЛ КСР» приєднався Отець Василь, який надаватиме духовну та психоемоційну підтримку всім, хто цього потребує.
3 години тому
У Горинці жінка доглядає лелеченят, що випали з гнізда під час буревію
Жителька села Горинка Кременецької громади Олена Ковальчук врятувала та виходила сімох лелек. Зараз вона доглядає двох лелек, які випали з гнізда після буревію.
3 години тому
СБУ затримала на Тернопільщині дезертира, який поширював кремлівські наративи та заперечував збройну агресію рф
На Тернопільщині співробітники Служби безпеки затримали військовослужбовця-втікача, який поширював наративи кремлівської пропаганди та публічно заперечував збройну агресію рф проти України.
4 години тому
Щур. Новела про щиру батьківську любов
Степана знали не тільки у своєму і навколишніх селах, до нього часто приїжджали з інших районів і навіть із Тернополя.
4 години тому
Заводська громада тепло зустріла свого Героя, який повернувся з полону
Заводська громада з величезним теплом і вдячністю зустріла свого земляка – воїна Миколу Лейбюка із села Швайківці, який нарешті повернувся додому.
7 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.